Reklam
Reklam

Önen, Türkiye her 5 yılda bir önünü daha rahat görebilecek

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Daha halk oylamasına gidilmedi daha 'Evet' çıkmadı. İsminin duyulması bile uzlaşmanın yolunu açtı, halk oylaması CHP'yi daha şimdiden değiştirdi." dedi.

Önen, Türkiye her 5 yılda bir önünü daha rahat görebilecek
Editör: Urfa Haber 63
03 Mart 2017 - 16:02

Yılmaz, GAP Tarımsal Eğitim Salonu'ndan düzenlenen ''Yeni Cumhurbaşkanlığı ve Hükümet Sistemi'' toplantısında yaptığı konuşmada, yeni sisteme Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yeni sistemin her yönüyle mevcut sistemden daha iyi olduğunu vurgulayan Yılmaz, Türkiye'deki şu anki sisteminin benzerinin dünyanın hiçbir yerinde bulunmadığını belirtti.Yılmaz, cumhurbaşkanının görev ve sorumluluklarının yeni sistemle artacağını anlattı.

Türkiye'nin halk oylamasından sonra vesayet sisteminden tamamen kurtarılacağını dile getiren Yılmaz, demokratik rejimlerde anayasaları milletin yaptığını ve devletin sınırlarını belirlediğini kaydetti.

Millete hesap veren iktidarlara ihtiyaç duyulduğunu aktaran Yılmaz, 16 Nisan'dan itibaren Türkiye'de hükumeti halkın belirleyeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Emin Önen de toplantıda yeni sisteme karşı yönetilen eleştirilerin haksız olduğunu vurgulayarak, sistemin detaylarını anlattı.

Yeni sistemin denetleme mekanizmasının daha gelişmiş ve dengeli olduğunu ifade eden Önen, istikrarsızlığın sembolü olan güçsüz iktidarların yeni dönemde ülkenin başında bulunamayacağını kaydetti.Cumhurbaşkanına yeni dönemde yargı yolunun açılacağını vurgulayan Önen, Türkiye'nin her 5 yılda bir önünü daha rahat görebilme imkanına kavuşacağını vurguladı.

Toplantının sonunda Yılmaz ve Önen'e AK Parti teşkilatı üyeleri çiçek takdim etti.

Bu haber 697 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum