Reklam

On kişiye aşure ikramı

Muharrem ayı dolayısıyla Haliliye Belediyesi Şanlıurfa’da 10 bin kişiye Aşure ikramı yapıldı.

On kişiye aşure ikramı
Editör: Urfa Haber 63
03 Kasım 2014 - 10:00

Muharrem ayı dolayısıyla Haliliye Belediyesi Şanlıurfa’da 10 bin kişiye Aşure ikramı yapıldı.

Belediye Başkanı Demirkol: “Aşure ikramı Şanlıurfa’nın eski bir geleneği ve biz de bu geleneği sürdürmeye çalışıyoruz” dedi.

Şanlıurfa merkez Haliliye ilçe Belediyesi tarafından Topçu Meydanı’nda aşure ikramı yapıldı. Topçu Meydanı’nda dağıtılan aşurenin bir kısmının diğer etkinliklerde ve esnafa dağıtılacağı bildirildi.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Muharrem ayının farzını yerine getirdiklerini belirterek, aşure ikramının Şanlıurfa’da yıllardan beri süre gelen bir gelenek olduğunu hatırlattı.

Topçu Meydanı’nda düzenledikleri aşure etkinliğinin akşam kuran tilavetiyle devam edeceğini belirten Demirkol, şöyle konuştu: “Bilindiği gibi Muharrem ayındayız. Muharrem ayı, Müslüman alemi için dolu dolu geçmesi gerekiyor. Biz de eski bir Urfa geleneğini yaşatmak, bu geleneği gençlerimize göstermek amacıyla aşure ikramı yapıyoruz. Eski zamanlarda Urfa’da herkes küçük kovalarla komşularına aşure dağıtırdı. Biz de bu geleneği sürdürmek amacıyla şuan aşure dağıtıyoruz. Daha sonra kovalar halinde esnaf ve vatandaşlarımıza dağıtacağız. Ortalama 10 bin kişilik aşure hazırladık. Bunun bir kısmı şuan meydanda dağıtılıyor. Bir kısmı daha sonraki etkinlikte, bir kısmı da eski Urfa geleneğine yakışır şekilde esnaflarımıza dağıtacağız.”

Aşure dağıtımında vatandaşlar aşure kapma yarışına girdi. Uzun kuyrukların oluştuğu alanda herkese aşure ikramı yapıldı. 

Bu haber 948 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum