Reklam

Ödenek bekliyor!

Arsası Şanlıurfa Belediyesi tarafından verilen ve temeli 2009 yılında atılan Cem Evi, ödenek olmadığı için tamamlanamıyor

Ödenek bekliyor!
Editör: Urfa Haber 63
29 Ekim 2014 - 12:05

Arsası Şanlıurfa Belediyesi tarafından verilen ve temeli 2009 yılında atılan Cem Evi, ödenek olmadığı için tamamlanamıyor. Dernek üyelerinin çalışması sonucu kaba inşaatı tamamlanan Cem Evi, geri kalan kısmı ödeneksizlikten dolayı tamamlanamıyor.

Eski Şanlıurfa Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba tarafından arsası bağışlanan Cem Evi, Alevi Kültür Derneği tarafından yapılmaya başlandı. Dernek üyelerinin topladığı parayla kaba inşaat tamamlanırken, Cem Evi’nin hizmete açılabilmesi için daha çok paraya gerek olduğu belirtildi.

Alevi Kültür Deneği Başkanı Yusuf Ziya Özkök, inşaata başladıkları ilk zamanlarda İl Özel İdaresi tarafından bir ödeneğin çıkarıldığını ancak, bu paranın ödenmediğini söyleyerek, bu nedenle çalışmaların yarıda kaldığını belirtti.

Cem Evi’nin açılabilmesi için destek beklediklerini söyleyen Özkök, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile bir görüşme gerçekleştireceklerini söyleyerek, “Eğer bütün inançlara eşit mesafede yaklaşılıyorsa, Cem Evi için de gerekli ödemelerin yapılması gerekiyor. Daha önce İl Özel İdareden bu talepte bulunduk ancak ödeme yapılmadı.

Konuyu Haliliye Belediyesiyle görüşeceğiz. Haliliye Belediye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile görüşüp, konuyu kendisine ileteceğiz. Dernek olarak Demirkol’la görüştükten sonra bir neticeye varacağız. Cem Evi’nin hizmete açılması için belediyelerin desteğini bekliyoruz” dedi.

5 YILDIR İNŞAAT TAMAMLANMAYI BEKLİYOR

Dernek olarak, Alevilerin rahatça ibadet edip, geleneklerini yaşayabileceği bir Cem Evi yapmak istediklerini dile getiren Özkök, Cem Evi yapımına 2009 yılında başlandığını hatırlattı.

Aradan 5 yıl geçmesine rağmen inşaatın tamamlanmadığını belirten Özkök, şöyle konuştu:

“Aradan geçen 5 yıl var. Eğer ödeme olsaydı şimdi çoktan Cem Evi hizmete açılmış olacaktı. Dernek üyeleri kendi imkanları çerçevesinde yardımda bulundu ancak bu yardımlar sayesinde sadece kaba inşaat bitti. Geri kalan çalışmaların tamamlanması için de belediyelerden destek bekliyoruz” diye konuştu. 

Bu haber 836 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum