Reklam

Mesleki Eğitimde Sektörel İş Birliği Toplantısı Şanlıurfa'da

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu’nun katılıyla mesleki eğitimde sektörel iş birliği toplantısı Şanlıurfa’da düzenlendi.

Mesleki Eğitimde Sektörel İş Birliği Toplantısı Şanlıurfa'da
Editör: Urfa Haber 63
05 Mart 2024 - 11:39 - Güncelleme: 05 Mart 2024 - 15:32
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile uygulanan Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi Şanlıurfa’da mesleki eğitimin mevcut durumu ve çözüm önerilerinin masaya yatırılacağı Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı düzenlendi.
Özel bir otelde düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu,  Vali Hasan Şıldak, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, iş dünyası ve meslek örgütleri temsilcileri ile mesleki eğitimleri katıldı.
Toplantıda Sektörün insan kaynağı ihtiyaçları, meslek liseleriyle iş birliği modelleri ve istihdamın artırılması için görüş ve öneriler alınarak raporlanacaktır.
2017 yılında birinci fazı başlayan proje ile mesleki ve teknik eğitimin kalitesi ve erişilebilirliğinin artırılması, eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, eğitime devamı sağlayacak desteklerin verilmesi, mesleki ve teknik eğitimin sunduğu fırsatlar konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla birçok çalışma yapıldı.
SEUP Projesinin birinci fazı kapsamında 8 pilot ilde (Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Mersin, Kilis, Şanlıurfa) bulunan 55 mesleki ve teknik okulun atölyeleri ve laboratuvarları öğrenciler için teknolojik gelişmelere uygun hale getirildi. 21 meslek alanını destekleyen proje ile toplamda 1187 atölye yenilendi.
Proje, Şanlıurfa’da dahil olmak üzere Yeni Döneminde 15 İlde Devam Ediyor, SEUP Projesi’nin istihdama, bölgesel ve ulusal kalkınmaya olan destekleri, mesleki ve teknik eğitimin iyileştirilmesine verdiği katkılar projenin ikinci fazında artarak devam ediyor.
Şanlıurfa’ya proje kapsamında toplamda 9 milyon 110 bin 810 AVRO yaklaşık 29 milyon lira destek sağlanıyor.
 Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ile Milli Eğim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz de mesleki eğitimin önemine ilişkin konuşma yaptı.
GENÇ KARDEŞLERİMİZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE BAŞLATACAĞIZ
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, “Hem işveren açısından hem sektörümüz açısından hem de genç kardeşlerimiz açısından çok önemli bir proje başlatacağız. Biz mesleki öğrencilerimizi ara elaman olarak değil, girişimci olarak görüyoruz, usta olarak görüyoruz, tekniker ve teknisyen olarak görüyoruz. Sektör içi okul modellerini inşallah hayata geçireceğiz. Büyük işletmelerimiz içerisinde artık mesleki ve teknik okullarımız açılacak. Belli yetenekler çerçevesinde hem öğretmen arkadaşlarımız hem de öğrenci kardeşlerimiz işletme ortamından istifade edecek. Öğretmenimizin sektörle iç içe geçtiği bu modelle 4 yıl boyunca işletmelerimizin içerisinde eğitim sürecimizi ilişkilendireceğiz. Biz burada 'Eğitimci üretim, üretici eğitim' sloganıyla inşallah hareket edeceğiz. Sektöre entegre modelinde ise 9 ve 10'uncu sınıflarda çocuklarımız okullarda eğitim sürecini tamamladıktan sonra 11 ve 12'nci sınıflarda işletmeler içerisinde eğitim süreçlerini devam ettirecek. Sürekli üretim içerisinde olacakları yeni bir yaklaşımı daha hayata geçiriyoruz."dedi.
Toplantı, yapılan konuşmaların ardından temsilciler ve katılımcılar arasında soru-cevap ve fikir alışverişi ile devam etti.
 
Bu haber 543 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum