Reklam

Meralar daralıyor, hayvancılık yok oluyor

Şanlıurfa kırsalında çarpık kentleşme nedeniyle mera alanları yok oluyor. Hayvan üreticileri mera alanlarının daralmasından kaynaklı, hayvancılığın bitme noktasında olduğunu belirtiyor.

Meralar daralıyor, hayvancılık yok oluyor
Editör: Urfa Haber 63
24 Şubat 2022 - 12:13
Şanlıurfa kırsalında daha önce yaygın olan hayvancılık mera alanların tarıma katılmasıyla besiciler hayvanları otlatacak mera bulmadığından besiciliği bırakmaya başladı.
Şanlıurfa ve çevresinde tarım ve mera alanlarının giderek azalması ve özellikle kış ayları olması nedeniyle besiciler hayvanlarını otlatmakta güçlük çekiyor. Özellikle kırsal alanda çarpık kentleşme ve sağ alanların tarlaya dönüştürlmesi mera alanların daralmasına neden oluyor. Daha çok merkeze yakın bölgelerde bulunan köylerde hayvancılık yapan vatandaşlar, bahar aylarının gelmesini beklediklerini söyledi. Kış aylarında genellikle samanla hayvanlarını besleyen besiciler, ara sıra hayvanlarını meraya çıkartıyor. Meraların fazla yeşermemesi hayvancılığa sorun yaşatıyor. Mera alanlarının dar olması ve yeşermemiş olması bu anlamda üreticileri zor durumda bırakıyor.
 
Bu haber 547 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum