Meclis Yetki İçin Toplandı
Şanlıurfa'da tartışma konusu olan Büyükşehir Belediyesinin 'TOKİ Başkanlığı ile takas için yetki' maddesi mecliste en çok konuşulan konu oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyüp Nebi'deki TOKİ konutlarının alınarak turizme açılacağını söylerken, muhalefet "Sanki Göbeklitepe'yi, Harran'ı turizme açıyoruz. Konunun ne aciliyeti var" diyerek karşı çıktı. Tartışma konusu olan teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Olağanüstü Meclis Toplantısı Zeynel Abidin Beyazgül Başkanlığında gerçekleşti. Toplantı, Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleşirken, koronavirüs tedbirleri kapsamında meclis üyeleri maske taktı.
Toplantıda 6 maddelik gündem konularından oluşan toplantıda en çok tartışma konusu olan " TOKİ Başkanlığı ile takas için yetki" madde oldu. HDP'li meclis üyeleri, söz konusu maddedin pandemi ilan edilen bir süreçte yapılan olağanüstü toplantıda aciliyeti olmadığını söyledi.
Mecliste görüşülen madde, TOKİ tarafından yaklaşık 4 yıl önce yapılan ve satılamayan konutlar ile Büyükşehir Belediyesine ait Haliliye Yeşildirek'te 7 dönümlük taşınmazın takası için yetki verilmesini içeriyor.
"TOKİ İLE TAKAS YAPILACAKSA..."
Konu ile ilgili söz alan HDP'li meclis üyesi İsmail Kaplan, "konunun şu an görüşülmesi uygun değildir" diyerek şunları söyledi:
"Eyüb Nebi'de TOKİ'ye ait 80 tane atıl durumda konut var. TOKİ Türkiye'nin en zengin kurumlarından biri. Bu konutları yaparken para kazansın diye yapmış. Şimdi ırada bu konutları satamıyor. Belediye bu konutları ne yapacak? İnsanlar günü birlik Eyüp Nebi'ye ibadetlerini yapmaya gidiyor. Belediye oranın ulaşımını sağlasın yeterli bence. Bu takas konusunun şu an görüşülmesi uygun değildir. Madem TOKİ ile takas yapılacaksa Eyüp Nebi'de değil de TOKİ'ye ait olan yerler sanayi içerisinde de var, orayla takas edilsin.
Maddeler oy çokluğuyla kabul edildi.





YORUMLAR