Reklam
Reklam

Koruma altındaki kelaynak doğaya bırakıldı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kelaynaklar çoğalmaları için doğaya bırakıldı.

Koruma altındaki kelaynak doğaya bırakıldı
Editör: Urfa Haber 63
20 Şubat 2024 - 14:09
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü bünyesinde Birecik ilçesindeki üretim istasyonunda koruma altına alınan Kelaynak kuşları, üremeleri için doğal alana bırakıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü bünyesinde koruma altına alınan Kelaynak kuşları, yavrulama dönemine girmeleri nedeniyle üremeleri için düzenlenen törenle doğaya salındı.
Törene Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi(HAYDİ), Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Gürkaynak, Şube müdürleri ve Birecik Şefliği personelleri katıldı.
Dünyada popülasyonları Fas ve Türkiye'de, küçük bir grubu da Suriye'de bulunan kelaynaklar, 1977'den bu yana ilçede Fırat Nehri kenarındaki, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Kelaynak Üreme İstasyonu'nda koruma altında tutuluyor.
Kelaynaklar, şubat aylarında üremeleri ve doğal yaşamlarını sürdürebilmeleri için kafesten çıkarılarak doğaya bırakılıyor.
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan kelaynaklar, göç döneminin yaklaştığı yaz sonunda yeniden kafese alınıyor.
 
Bu haber 432 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum