Reklam
Reklam

Koruma altındaki ceylanlar 7 gün 24 saat gözetleniyor

Şanlıurfa'da nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için 75. Yıl Ceylan Üretme İstasyonu'ndaki Ceylanlar 7 gün 24 saat gözetim altında tutuluyor.

Koruma altındaki ceylanlar 7 gün 24 saat gözetleniyor
Editör: Urfa Haber 63
30 Ocak 2023 - 13:01
Bölgede geçmiş yıllarda sürüler halinde yaşayan ve bundan dolayı türkülere konu olan ceylanlar, nesli tükenme tehlikesine girmesi üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne ait Şanlıurfa 75. Yıl Ceylan Üretme İstasyonu`nda 2005 yılında koruma altına alındı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne (DKMP) bağlı 20 bin 504 hektarlık Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, doğal yaşam alanında bulunan Ceylanlar 7 gün 24 saat gözetim altında tutuluyor.
"Gazella marica" türü ceylanların sayısı yapılan çalışmalarla her geçen yıl artan, ceylanlar, görevliler tarafından 7 gün 24 saat dürbün, termal kamera ve drone ile izlenerek korunuyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Müdürlüğü (DKMP)’den yapılana açıklamada;
“Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında bulunan ceylanlar 7/24 gözlemleniyor. Yaban hayatını koruyor, gözlemliyor ve geliştirmek için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyoruz”
 
Bu haber 357 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum