Reklam
Reklam

Kır Baykuşu 12 bin kilometre göç edebiliyor

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan "Kır Baykuşu" Şanlıurfa’da görüntülendi.

Kır Baykuşu 12 bin kilometre göç edebiliyor
Editör: Urfa Haber 63
28 Mart 2021 - 12:34
Şanlıurfa’da görülen ''Kır baykuşu'', büyük görüntüsü, renkli gözleri ile ilgi odağı oldu.
Türkiye’de nadir görülen türlerle adından söz ettiren Şanlıurfa’ da  bu kez de bilimsel adı Asio flammeus (short-eared owl  )  olan Kır baykuşu yaban hayatı fotoğrafçısı Yusuf Özbey tarafından görüntülendi. Yayılış alanları Avrasyadan (İzlanda ve İskoçyadan Doğu Sibiryanın Tschukotka yarımadasına ve Japonyaya kadar ile Kuzey ve Güney Amerika’ya kadar uzanmakta olan bu tür nadirde olsa göç döneminde Türkiye’ye uğruyor.
DOĞA FOTOĞRAFCISI YUSUF ÖZBEY GÖRÜTNÜLERDİ
Türkiye’de görülmesi zor olan bu baykuş türü Şanlıurfalı doğa fotoğrafçısı Yusuf Özbey’i heyecanlandırdı. Konuya ilişkin duygularını anlatan Özbey “ Her hafta sonu olduğu gibi çıktığım kuş gözleminde arazide bu baykuşu görünce adeta elim ayağıma dolandı heyecandan. Dondum kaldık 10 yıllık fotoğrafçılık ve ondan önceki 8 yıllık gözlemcilik döneminden bu yana ilk defa görmenin heyecanı kelimelerle anlatılmaz çektiğim için çok mutluyum”dedi.
KIR BAYKUŞU 12 BİN KİLMETRE GÖÇ EDEBİLİYOR
Şanlıurfa’da görüntülenen kır baykuşu her yıl yaklaşık gidiş ve dönüş 12 bin kilometre göç ediyor kır Baykuşu Afrika’dan Avrupa’nın kuzey batısı ile Rusya’nın kuzeyine gidiyor. Yaz’ın Avrupa ve Rusya’nın kuzeyinde kutuplara yakın bölgede kışları ise Afrika’da Sudan ve Eritreye kadar iniyor. Türkiye’de 10 gün kadar konaklıyor.
 
Bu haber 1972 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum