Reklam

Kerpiçler evler gözden geçirildi

Şanlıurfa’nın Harran İlçesinde ve bir çok köyünde havaların soğumasıyla birlikte yağmur başlamadan kerpiçli evler gözden geçiriliyor.

Kerpiçler evler gözden geçirildi
Editör: Urfa Haber 63
28 Ekim 2014 - 11:08

Şanlıurfa’nın Harran İlçesinde ve bir çok köyünde havaların soğumasıyla birlikte  yağmur başlamadan kerpiçli evler gözden geçiriliyor. 

 

Şanlıurfa merkez ve ilçe köylerinde kerpiçler evler hala revaçta bir çok vatandaşa yazın serin kışın sıcak olan kerpiçli evleri tercih ediyor. Kerpiçli evler toprakla samanı karıştırıp sulandıktan sonra 24 saat bekledikten sonra tam hamurlaşıyor beton gibi sıva yapılıyor  bu yıl Şanlıurfa etkili kışın geçmesi bekleniyor Harran’lı vatandaşlar özellikle fırtına’ya karşı kerpiçli evlerin daha iyi korunabilmesi için kerpicin üzerinde her yıl bir kat daha çamurlu sıva kerpiçle sıvıyor.

 

Bölgede bir çok insanın bu tür evlerde oturduklarını belirten vatandaşlar, "Kerpiç evlerin maliyeti de düşük oluyor. Bölgemizin yazın sıcak bir iklimi vardır. Yaz aylarında serin, kış aylarında ise sıcak oluyor. Allah korusun bir deprem olduğu zaman da kerpiç evlerde can kaybı daha az olur. Bu nedenle gerek köylerde ve gerekse ilçede kenar semtlerde oturanlar kerpiç evi tercih ediyor" dedi

 

Bu haber 2014 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum