Reklam

Kentsel dönüşümün enkazı kaldırılmalı

Şanlıurfa'da eski hal pazarı çevresine kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmaları devam ederken, vatandaşlar, çalışmaların hızlandırılmasını talep ediyor.

Kentsel dönüşümün enkazı kaldırılmalı
Editör: Urfa Haber 63
14 Ekim 2014 - 07:25

Şanlıurfa'da eski hal pazarı çevresine kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmaları devam ederken, vatandaşlar, çalışmaların hızlandırılmasını talep ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından eski sanayi bölgesinde kentsel kapsamında Bamyasuyu Mahallesinde bulunan Eski Hal Pazarının karşısındaki alandaki boş dükkânlar yıkıldı.

Cumhuriyet Caddesinde 40’a yakın iş yeriyle anlaşmaya varan Büyükşehir Belediyesi, büyük bir çoğunluğun yıkımı gerçekletirdi. Kentsel Dönüşüm Projesi’yle beraber; daha modern ve daha güzel bir Şanlıurfa için Şehrin adeta köhne yüzü olarak anılan Eski Sanayi Bölgesi, yıkımların tamamlanmasıyla birlikte yeni bir yüze ve yeni bir imaja kavuşacak. Kentsel dönüşüm çalışmalarının en kısa sürede tamamlanmasını isteyen vatandaşlar, Şanlıurfa’da oluşacak yeni düzenin sağlam bir şekilde inşa edilmesini istiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda Türkiye genelinde başlatılan kentsel dönüşüm uygulamasının önemine değinen vatandaşlar, olası deprem ve doğa olayları karşısında hasarların oluşmaması için kent düzeninin kurulması gerektiğini kaydetti.

Şanlıurfa’nın birçok noktasında yıkılması gereken ev ve işyerlerinin olduğunu da aktaran vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin bu anlamda hızlı davranması gerektiğine dikkat çekti. Çalışmaların fazla uzamaması gerektiğini ve Şanlıurfa’nın daha modern bir yapıya kavuşmasını isteyen vatandaşlar, yıkım tehlikesi olan ve görüntü kirliliği oluşturan yerlerin yıkılmasını istediklerini belirtti.

Eski hal Pazarı bölgesinde yıkımı gerçekleştirilen işyerlerinin hafriyatlarının temizlenmesini ve daha güzel bir ortamın doğması için bu hafriyatların temizlenmesi gerektiğine dikkat çeken bir vatandaş, “belediyemiz kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çalışıyor ama bu çalışmaların hızlandırılması gerekiyor.

Eski Hal Pazarı civarındaki yerlerin temizlenmesi gerekiyor. Sonuçta burası kentin göbeği ve bu şekilde kalmaması gerekiyor. Çalışmaların hızlandırılmasını istiyoruz. Daha modern bir Şanlıurfa’nın oluşturulması için kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Bu haber 891 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum