Reklam
Reklam

Kelaynakların yeni doğacak yavruları için yuvaları onarıldı

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan ve Türkiye dışında sadece iki ülkede daha (Suriye, Fas) yaşamlarını sürdüren kelaynakların yeni doğacak yavruları için yuvaları onarıldı.

Kelaynakların yeni doğacak yavruları için yuvaları onarıldı
Editör: Urfa Haber 63
12 Şubat 2024 - 11:59
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet sürdüren Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bulunan Kelaynak Üretme İstasyonu'nda, bulunan ahşap yuvalar, yeni doğacak yavrular için hazır hale getiriliyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Birecik'te 1977 yılında 2 ergin ve 9 yavru ile başlanan üretim çalışmaları sonucu geçen yıl 2023 yılında sayı 321'e ulaştı. Yeni yavrulama ile birlikte sayı artacak.
Bu yıl yavru yapacak kelaynaklar için İlçede bulunan Kelaynak Üretme İstasyonu'nda, bulunan ahşap yuvalar, yeni doğacak yavrular için hazır hale getiriliyor.
Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) yapılan açıklamada;
“Bolluğun ve bereketin sembolü olan Kelaynakların, yavrularının büyüyüp özgürlüğe ilk defa kanat çırpışlarını gerçekleştirdiği yuvaların bakımları yapılmıştır. Gelecek nesillere miras bırakabilmek için DKMP Şanlıurfa Birecik Şefliği personeli olarak bu bilinçle çalışmalarımıza devam edeceğiz”
 
Bu haber 453 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum