Reklam

Kelaynaklarda üreme öncesi yuvaları dezenfekte edildi

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğundan Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi Fırat Nehri kenarındaki istasyonda koruma altında bulunan kelaynaklar üreme öncesi yeni yuvalar ile mevcut olanların bakım ve dezenfekte işlemlerine başlanıldı.

Kelaynaklarda üreme öncesi yuvaları dezenfekte edildi
Editör: Urfa Haber 63
07 Şubat 2022 - 15:34
Doğa Koruma ve Milli Parklar Birecik DKMP Şefliği tarafından Kelaynakların üreme döneminin yaklaşması ile birlikte, yeni yuvalar ile mevcut olanların bakım ve dezenfekte işlemlerine başlanıldı
"Bereketin sembolü" olarak görülen, dünyada popülasyonları Fas ve Türkiye'de, küçük bir grubu da Suriye'de bulunan kelaynaklar, 1977'den bu yana Birecik ilçesinde Fırat Nehri kenarındaki Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Kelaynak Üreme İstasyonu'nda koruma altında tutuluyor.
Kelaynak Üretme İstasyonunda yapılan başarılı çalışmalar neticesinde 2020 yılında gerçekleştirilmiş olan rekor üretim aşılarak 2021 yılında 72 adet yeni kelaynak aileye kazandırıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde yeni üyelerle birlikte işletmede kelaynak sayısı 325'e yükseldi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Birecik DKMP Şefliğinden yapılan açıklamada;
“Birecik DKMP Şefliği Kelaynak Üretme İstasyonundaki Kelaynakların üreme döneminin yaklaşması ile birlikte, yeni  yuvalar ile mevcut olanların bakım ve dezenfekte işlemlerine başlanıldı. Çalışmalar Şube Müdürlüğümüzce yerinde incelenmektedir”denildi.
 
Bu haber 559 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum