Reklam

Karaköprü'deki monolitin sırrı çözüldü

Milli uzay programı için Göbeklitepe yakınlarına konulan monolitin bugün bir benzerini Karaköprü ilçesinde  görüldü. Herkes tarafından merak konusu olan blokun sırrını Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli  düzenlediği basın toplantısında açıkladı.  Milli uzay programı için Göbeklitepe yakınlarına konulan monolitin bugün bir benzerini Karaköprü ilçesinde bir görüldü. Şanlıurfalılar tarafından  merak konusu olan blokun sırrını Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli  açıkladı. Baydilli, Karaköprü ilçemizde bu ayın sonunda  Uzay ve havacılık Bilim Merkezinin açılacağını ifade  ederek,Monolitinde konuluş amacında uzaya çıkma hedefleri arasında olduğunu belirtti.

Karaköprü'deki monolitin sırrı çözüldü
Editör: Urfa Haber 63
12 Şubat 2021 - 18:23 - Güncelleme: 12 Şubat 2021 - 21:58
Karaköprü Belediyesi, Milli uzay programı hedefleri arasında bulunan monolitin bir benzerini ilçedeki bir parkta  kurdu. Sabah saatlerinde monoliti gören vatandaşlar şaşkınlık yaşarken, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer'in de katıldığı basın açıklamasında Karaöprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İlçede  bu ayın sonunda açılacak olan  Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi için konulduğunu duyurdu.
 
Başkan Baydilli yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "İçerisinde bulunan el battani bilim merkezinin içerisinde hedef 2023 Türkiye anlamında hedef belirledi. Şanlıurfa için önemli olan tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'de önemini tüm dünyaya duyurdu. Göbeklitepe'deki modelinin bir benzerini de bilim merkezinin içerisine monte ettik bilim merkezi ile özdeşleştirip bilim merkezinin önemini ortaya çıkaracağız daha önemli çalışmalar yapacağız.Herkese teşekkür ederim" dedi.

Bu haber 1041 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum