Reklam

Kabe fotoğrafı yere serilmesine Şanlıurfa'dan tepki

Boğaziçi Üniversitesi önündeki eylemlerde bir grup tarafından Kabe fotoğrafının yere serilmesi görüntüleri büyük tepkilere neden oldu.

Kabe fotoğrafı yere serilmesine Şanlıurfa'dan tepki
Editör: Urfa Haber 63
30 Ocak 2021 - 15:42
Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlere Müslümanların kıblesi Kabe’ye ait fotoğrafların yere indirilmesi ve dini değerlerin eylemlere dahil edilmesi tepkilere neden oldu.
Kabe fotoğrafının yere serilmesi görüntüleri sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Şanlıurfa’dan Müslümanların kutsal değeri olan kabe’nin eyleme dahil edilmesi ve fotoğrafın ayaklar altında kullanılmasına sosyal medya #KabeKutsalımızdır hashtagiyle tepkiler gösterildi.
“ŞİDDETLE KINIYORUM”
Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Boğaziçi Üniversitesi’nde sapkın bir grubun kıblemiz Kabe’ye yaptığı saygısızlığı nefretle ve şiddetle kınıyorum. Bu eylemi gerçekleştirilen hadsiz provokatörler gerekli cezayı alacaklardır ifadelerini kullandı.
 “KÂBE’YE YAPILAN SAYGISIZLIK NE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜDÜR NE DE EYLEM HAKKI”
Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Kıblemiz Kabe’ye yapılan saygısızlık ne ifade özgürlüğüdür ne de eylem hakkı. Boğaziçi Üniversitesi önünde Müslümanların mukaddes mekanı, kıblemiz Kâbe-i Muazzama’ya ve İslami değerlerimize yönelik yapılan hayasızlığı ve ahlaksızlığı şiddetle kınıyorum sözlerini kullandı.
 “KABE BİZİM KIBLEMİZ, KUTSALIMIZDIR”
Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, Kabe bizim kıblemiz, kutsalımızdır ve kimse onun fotoğrafını dahi ayaklar altına alamaz. Boğaziçi Üniversitesi önünde Müslümanların  kutsal değerlerine yönelik hakaret ve aşağılama içeren söylemleri kınıyorum dedi.
 “KUTSALLARIMIZA DİL UZATANLARLA MÜCADELE EDECEĞİZ”
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kıblemiz Kabe’ye yapılan saygısızlık ne ifade özgürlüğüdür ne de eylem hakkı. Değerlerimizi yok sayan, kutsallarımıza dil uzatan bu zihniyet ile kıyamete kadar mücadele edeceğiz! Kabe kıblemizdir. Şeklinde konuştu.
 
Bu haber 2696 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum