Reklam

İşte suriyelilerin geçim kaynağı fırat

Son bir aydır Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi Atatürk barajından çıkarılan balıklar Suriye mültecilerin geçim kaynağı oldu.

İşte suriyelilerin geçim kaynağı fırat
Editör: Urfa Haber 63
24 Aralık 2020 - 12:20
Bozova ilçesi Fırat nehri havzasında avlanan balıklar tezgâhlarda yerini almaya başladı. Avladıkları balıklarla geçimini sağlayan çoğu Suriyeli kişiler Kent merkezinde seyyar araçlarda satılan balıklar önemli bir geçim kaynağı oldu.
Bozova ilçesinde bulunan Atatürk barajından çıkarılan sazan, alabalık ve şabut gibi balık türlerini alıp, kurdukları tezgahta satarak geçimlerini sağlayan Suriyeliler yoğun talepleri yetiştirmeye çalışıyor.
Haliliye ilçesi Atatürk mahallesinde balık tezgahlardaki yerini alırken, düşen fiyatlar satıcıları da vatandaşı da memnun ediyor. Hareketli günlerin yaşandığı baylıkçılar, çeşitli balıkları satışa sunarken, Atatürk barajından çıkarılan Tatlı su balığı ve Sazan büyük rağbet görüyor. Balık fiyatları 5 liradan başlıyor 20 liraya kadar çıkıyor. Özellikle , Atatürk barajından çıkarılan Tatlı su balığı ve Sazan büyük rağbet görüyor.
Topçu meydanaında satış yapan Suriyeli balıkçılar, "Günlük bazen 8 bazen de 15 kilograma kadar balık tutabiliyoruz. Tuttuğumuz en büyük balık 5 kilogram kadar çıkıyor. öBununla ailemizin rızkını kazanmaya çalışıyoruz. Tezgâhlarda tatlı su balığı ve sazan balığı satıyoruz. Özellikle Suriyeli vatandaşlarımız bu balıklara da rağbet göstermiyor. Rağbet gösterilmemesinin sebeplerinden biri de bu balık fiyatların cazip olmasıdır. Balık fiyatları 5 ile 20 TL arasında değişiyor"diye konuştular.
 
Bu haber 1212 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum