Reklam
Reklam

İkinci el piyasasında büyük durgunluk

İkinci el otomobil piyasasında durgunluk yaşanıyor. Pandeminin ilk aylarının ardından oldukça hareketli olan 2. el otomobil piyasası, son 2 aydır adeta stop etti. Satışın durması ile birlikte fiyatlarda yüzde 15 kadar bir gerileme oldu.

İkinci el piyasasında büyük durgunluk
Editör: Urfa Haber 63
26 Ocak 2021 - 13:44
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Akçakale - Evren sanayi yolunda kurtulan yeni oto galenciler sitesinde ikinci el araç alım satımı yapan esnafın, Pandemi döneminde otomobil üretiminin azalması ve sıfır otomobil taleplerinin karşılanamaması nedeniyle ikinci el araç fiyatlarının daha da arttığını belirten esnaf, son iki aydır fiyatların yüzde 15 kadar gerilediğini fakat yine satışların çok durgu olduğun ifade ettiler.
Pandemi dolayısıyla ekonomide yaşanan sıkıntılara rağmen ikinci el araç sektörü yıl boyunca gelişme kaydetti. Bu da fiyatlarda spekülatif artışları beraberinde getirdi. Yaşanan hızlı satışlar ve aşırı yüksek fiyatlar nedeniyle son dönemde durağanlığa giren ikinci el piyasasında, son günlerde en çok ikinci el araç fiyatlarının ne zaman düşeceği merak ediliyor.
Fiyatların yüzde 15 civarında düştüğünü belirten Şanlıurfa yeni oto galenciler sitesinde ikinci el araç satan bir çok esnaf "Piyasa bugünlerde çok durgun. Her yıl senlerinin ilk günlerinde bu durgunluk yaşanıyor. Pandeminin de etkisiyle bu yıl geçen yılsonuna göre daha durgun geçiyor. Bundan 2 ay önceki süreçte piyasa çok hareketliydi. Haliyle fiyatlar çok şişmişti. 2. el otomobilde piyasa durdu. Bunda çeşitli etkenler var. Araba fiyatları piyasa değerinin çok üzerinde seyrediyor. Fiyatlarda ufak da olsa bir geri gelme oldu. Yüzde 15 civarında fiyatlarda düşüş oldu. Oto pazarının ortadan kalkmasının bize bir etkisi olmadı" dedi.
 
Bu haber 1548 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum