Reklam

Her yıl onlarca kişi kanallarda boğuluyor

Şanlıurfa'da Yaz sıcakların artması ile baraj, gölet ve sulama kanallarında boğulma oranının arttığına dikkat çeken yetkililer, pek çok kişinin yüksek ölüm riskine rağmen baraj, gölet hatta sulama kanallarına girmekten vazgeçmediğini belirttiler.

Her yıl onlarca kişi kanallarda boğuluyor
Editör: Urfa Haber 63
19 Temmuz 2022 - 11:27
Türkiye’nin en sıcak kentlerinden olan Şanlıurfa’da Temmuz ayı ile birlikte termometreler 40 dereceyi buldu. Hafta içinde termometreler 41 dereceye kadar çıkacak.
ŞANLIURFALILAR DİKKAT! KAVURUCU SICAKLAR GELİYOR..
Kentte sıcaklıkların artmasıyla birlikte serinlemek isteyen vatandaşlar deniz ve havuzlara koşarken, pek çok kişi yüksek ölüm riskine rağmen baraj, gölet hatta sulama kanallarına giriyor. Temmuz ve Ağustos aylarında özellikle çocukların tehlikeli bir oyun oynadığına dikkat çeken yetkililer, baraj, gölet ve sulama kanallarına girilmemesi hususunda uyarıda bulundular.
Her yıl Sıcak havaların yanı sıra hafta sonu tatilini yüzerek geçirmek isteyen gençlerden peş peşe boğulma haberleri geliyor.
HER YIL ONLARCA KİŞİ KANLALRDA BOĞULUYOR
DSİ ait kanalların kenarlarına çekilen tel örgülere, konulan levhalara ve yapılan onca uyarılara rağmen her yıl onlarca canın yitip gitmesine neden olan boğulma vakalarının önüne geçilemiyor. Şanlıurfa'da havaların ısındığı Temamız ve Ağustos  aylarında serinlemek için suya giren kişilerden her yıl  acı haberler geliyor.
Sıcak havadan bunalan vatandaşların serinlemek için girdikleri kanallar veya baraj suyu ölüm riskini de beraberinde getirebiliyor. Aileler çocukları için tedirginlik yaşarken, yapılan uyarılar ise ya havada ya da tabelalarda kalıyor.
 
Bu haber 517 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum