Reklam

Havalar Soğudu, Kış Çaylarının Satışı Arttı

Şanlıurfa'da kış mevsimi ile birlikte grip ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar kış çayı, ıhlamur ve kuşburnu gibi bitkisel çaylara yöneldi.

Havalar Soğudu, Kış Çaylarının Satışı Arttı
Editör: Urfa Haber 63
09 Aralık 2022 - 13:27
Kentte etkili olmaya başlayan soğuk havayla birlikte özellikle alerjik hastalıklar da çoğalmaya başladı. Hava değişiminden dolayı hastalanan insanların vazgeçilmez içeceği de bitki çayları oldu
Kışın soğuk algınlığından ve gripten korunmak için oldukça fazla tercih edilen kış çayı, ada çayı, kuşburnu ve ıhlamur gibi ürünlere talep artmaya başladı. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar soğuk algınlığından korunmak için bitkisel ürünler satan aktarlara yöneldi.
HAVALAR SOĞUDU, KIŞ ÇAYLARININ SATIŞI ARTTI
İnsanların en çok tercih ettiği ve içerisinde adaçayı, papatya, ıhlamur, kekik, biberiye, portakal kabuğu, ayva yaprağı ve nar kabuğu gibi bitkiler içeren kış çaylarına vatandaşlar yoğun rağbet gösteriyor.Paketi 20 liradan satılan kış çaylarının bahar yorgunluğunu almasının yanı sıra gripten de koruduğu biliniyor.
Haşimiye meydanında bulunan aktar esnafı, bitkisel çaylarda ağırlıklı olarak bu zamanda kış çayının revaçta olduğunu belirtti. Bunun haricinde ise tarçın, zencefil, zerdeçal, hat mi çiçeği, ıhlamur, adaçayının çok satıldığını söylediler.

 
Bu haber 775 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum