Reklam
Reklam

Harran Ovasında Beyaz Altın Pamuk hasadı başladı

Şanlıurfa’nın Harran Ovasında ‘beyaz altın’ olarak adlandırılan pamuk hasadına başlandı. 2 ay sürecek olan hasat mevsimiyle birlikte tarlalarda hummalı çalışma mesaisi başladı.

Harran Ovasında Beyaz Altın Pamuk hasadı başladı
Editör: Urfa Haber 63
26 Eylül 2022 - 10:53
GAP’ın devreye girmesi ve arazilerin sulanmasının ardından Çukurova’yı geride bırakarak Türkiye’nin pamuk deposu olan Şanlıurfa’da, yeni hasat dönemi de başladı. Onlarca, kadın ve erkek pamuk toplamak için tarlalara akın etti.
Türkiye'nin yüzde 43 pamuk ihtiyacını karşılayan Şanlıurfa'da pamukta hasada başlayan üreticiler, rekoltenin tahminlerin üzerinde gerçekleşmesini bekliyor. Sabahın erken saatlerinde tarlalarına giden işçiler, pamuk tarlasında dallarındaki pamukları tek tek topluyor. Tarlalarda saatlerce yorulan işçiler, sıcağa rağmen sabırla hasadı topluyor. Yaklaşık 8-9 saat çalışan işçiler, Kilo başı 2,5 lira 100 kilo pamuk toplayan günlük yevmiye olarak ise 250 TL para alıyor.
BEYAZ ALTINDA HASAT ZAMANI
Hasat mevsiminin başlamasıyla binlerce insan uçsuz bucaksız tarlalarda pamuk toplamaya başladı. Küçük araziye sahip olanlar hasatlarını kendileri toplarken, geniş araziye sahip olanlar ise tarım işçiliği yapan ailelerin desteğini alıyor
AİLERE PAMUK TARLASINA GİRDİ
Pamuk hasadının bir kısmını biçerdöverle, geriye kalan kısmı da elle toplayacaklarını belirten Hüseyin Erte, “Pamuk bu yıl iyi görünüyor. Umuyoruz ki yaptığımız masraflar boşa çıkmaz. Pamuk tarlasında hem bizler hem de işçi arkadaşlarımız yıl boyu emek verdi. Emeğimizin karşılığını alırız diye bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Bu haber 583 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum