Reklam

Harran kalesinde birçok anıt gün yüzüne çıkıyor

Dünyanın en eski yerleşimlerinden Harran’da Harran Kalesi, Harran Ulu Camii ve Medresesinde kazı çalışmaları devam ediyor. Kültür Bakanlığından sağlanan ödenek ile Harran Kalesi ve müştemilatının ziyaretçilere kısa sürede açılması planlanmaktadır.

Harran kalesinde birçok anıt gün yüzüne çıkıyor
Editör: Urfa Haber 63
26 Haziran 2023 - 15:13
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Şanlıurfa’nın Harran ilçesindeki ören yerinde, Prof. Dr. Mehmet Önal başkanlığında Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü kazı ekibi tarafından kazı çalışmaları devam ediyor. Kültür Bakanlığı tarafından sağlanan 130 trilyonluk ödenek ile 1,5 yıl içinde Harran Kalesi ve müştemilatının ziyaretçilere açılması planlanıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığının finansmanı, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Müze Müdürlüğü koordinasyonunda Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi ve Harran Kaymakamlığı desteğiyle ören yeri kazılarını 10 yıldır devam ediyor.
MEDRESENİN BİR ÇOK YAPISI ORTAYA ÇIKTI
Prof. Dr. Önal’ın başkanlığında yürütülen kazılarda, Medresenin anıtsal kapısı, koridoru ve sığ havuzlu kuyusu, düzgün taş döşeli avlusu, avlu merkezindeki platformu, avlu etrafındaki revakı, revaka açılan tonozlu dikdörtgen odaları, eyvanı, mescidi ve öğrenci odaları gün yüzüne çıkartıldı.
Prof. Dr. Mehmet Onal Başkanlığında yapılan kazı çalışmalarında her geçen gün yeni keşiflere imza atılılıyor. Kültür Bakanlığı tarafından sağlanan 130 trilyonluk ödenek ile 1,5 yıl içinde Harran Kalesi ve müştemilatının ziyaretçilere açılması planlanmaktadır.

 
Bu haber 820 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum