Reklam
Reklam

Haliliye Ağız ve Diş sağlığı Hastanesi hizmete girdi

Haliliye Belediyesi tarafından yaptırılan Haliliye Ağız ve Diş sağlığı Hastanesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Haliliye Ağız ve Diş sağlığı Hastanesi hizmete girdi
Editör: Urfa Haber 63
13 Mart 2024 - 16:55 - Güncelleme: 14 Mart 2024 - 08:50
Haliliye Belediyesi bünyesinde bulunan 9 katlı bina, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın girişimleriyle Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine dönüştürülmüştü.
Devteşti Mahallesinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin açılış törenine, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Milletvekilleri Emin Önen, Memmet Ali Cevheri, İbrahim Halil Eyyüboğu,  Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahir Güllüoğlui İl emniyet Müdürü Erdem Bildirici, İl Jandarma  Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran , Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin,   Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve vatandaşlar katıldı.
“HALİLİYE BELEDİYEMİZ TARAFINDAN YAPILDI”
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, “Şu an da açılışını yaptığımız tesisimiz Haliliye Belediyemiz tarafından yapılmış olup, İl Sağlık Müdürlüğümüze devredilmiştir. Bu değerli hizmetin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ, Sayın Valimiz Hasan Şıldak beyefendi ve hastane binamızı Sağlık Bakanlığına tahsis edilmesi ve revizyon sürecinin en başından beri her aşamasında bizlerden desteklerini esirgemeyen Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’a teşekkürlerimi bir borç bilirim” dedi.
“URFA’NIN HALİLİYE’NİN NEFERİYİZ”
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “ 2019 yılı sahada gezerken tabi ondan öncesinde de sahada geziyorduk ama burada yaşayan vatandaşlarımız Ahmet Yesevi, Devteşti, Süleymaniye, Bağlarbaşı deyince yaklaşık 140-150 binlik bir nüfus. Buradaki bacı ve kardeşlerimiz bize yakın bir hastane diye talepte bulundular. Hastanelerimiz var Allah’a hamd olsun, devletimiz payidardır. Ama uzaklık, mesafe ve zaman yönünden yakın bir sağlık hizmeti istiyorlardı. Bizde dedik ki, inşallah sözümüzün eriyiz, Urfa’nın Haliliye’nin neferiyiz. Haliliye deyince ne diyoruz, Haliliye parlayan ilçe, parlayan yıldız, Göbeklitepe ile kadim kent, kadim insanlardır. Hastane dedik şu an emirlerinizde, şu an da resmi açılışını yapıyoruz. Şu an da tedavi hizmetine başlamış durumda. İmar yönünde düzenleme dedik, Allah’a hamd olsun, yerine getirdik. Tesisler dedik, havuzları konferans salonlarını, spor alanları hem Büyükşehir’in hem Haliliye Belediyesinin emirlerinizde ve hizmetinizdedir. Bölge için şunu ifade edeyim, birlik ve beraberlik hizmet getiriyor. Birlik en baştan yukarıdan, hükümetten, temsilcimiz Sayın Bekir Bozdağ Bakanımız burada, sonra milletvekillerimiz valimiz, büyükşehir belediyemiz sonra ilçe belediyelerimiz. Her birliğin sonu nimet, bereket ve hizmet olarak ortaya çıkıyor. Bu bölge olarak hamd olsun, her zaman dün, bugün eminim ki yarın da bizimle beraber durdular. Cumhurbaşkanımızla beraber durdular. Çünkü onlar Cumhurbaşkanımıza sevdalılar, Cumhurbaşkanımız da Haliliyeli ve Urfalı hemşerilerimize sevdalıdır. Yine bir ve beraber miyiz? Durmadan yorulmadan çalışmaya devam mı? Gazanız mübarek olsun diyorum” şeklinde konuştu.
“ÇOK KUVVETLİ BİR EKİBİMİZ VAR”
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, “Ağız ve diş hastanesi konusunda yeterli açıklamalar yapıldı. Bu mahallenin ihtiyacı, Allah hayırlı mübarek etsin. Çok kuvvetli bir ekibimiz var. Sayın Mehmet Canpolat Başkanımız da ifade ettiler, işte burada Bakanımız Bekir Bozdağ var, valimiz, milletvekillerimiz var. Nihayet arkamızda Cumhurbaşkanımız var. Allah’ın izniyle biz çok önemli işleri başararak geldik. Devam da edeceğiz, sizler için ne yapsak azdır” ifadelerini kullandı.

“BİR SAĞLIK TESİSİNE DÖNÜŞTÜ”
Vali Hasan Şıldak “Haliliye Belediyemizin büyük bir emek sarf ederek, başka bir amaç için başlattığı bir çalışmanın bir sağlık tesisine dönüşerek bugün vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş halini hep birlikte görüyoruz. Ben başta Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat ve ekibi olmak üzere, bu çalışmada emeği geçen tüm çalışanlara ve sağlık müdürlüğümüze teşekkür ediyorum ve onları kutluyorum. Hayırlı olması dilekleriyle sizleri saygıyla selamlıyorum” sözlerine yer verdi.
“TÜRKİYE BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞADI”
TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ ,"Türkiye'de her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük değişimi ve dönüşümü yaşadık. Eksiklerimiz yok mu? var, alacağımız mesafe yok mu? var, onları da yapacağız. Ama dünle mukayese edildiği zaman bugün gerçekten iyi bir noktadayız. Mukayese edilemeyecek bir üstünlüğümüz var. İnşallah şehir hastanemiz şu anda yüzde 54 oranında tamamlanmış durumda. Artık tefrişat medikal malzeme, diğer ince kısımlar kaldı. O bittiği zaman da 1700 yataklı yeni bir hastanemiz olacak ve sağlıkta, şehir hastanesi açılabilmesi için asgari bir standart var, o standarda Şanlıurfa'mıza kavuşmuş olacak. İnşallah yeni yılın başında şehir hastanemizi, Sağlık Bakanımızın teşvikiyle belki de değerli Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla Şanlıurfalı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız."
Haliliye Ağız ve Diş sağlığı Hastanesinde 50 diş kliniği ve 5 yataklı servis hizmet veriyor.
Yapılan konuşmaların ardından Haliliye Ağız ve Diş sağlığı Hastanesi hizmete girdi.

 
Bu haber 662 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum