Reklam

Halfeti meyve yemekleri festivali yapıldı 

.Şanlıurfa ‘nın Halfeti ilçesinde Meyve Yemekleri Festivali bu yıl sekizinci kez kapılarını açarak, ziyaretçilerine unutulmaz bir lezzet deneyimi sundu.

Halfeti meyve yemekleri festivali yapıldı 
Editör: Urfa Haber 63
22 Mayıs 2024 - 18:40
Şanlıurfa ‘nın Halfeti ilçesinde Meyve Yemekleri Festivali bu yıl sekizinci kez kapılarını açarak, ziyaretçilerine unutulmaz bir lezzet deneyimi sundu.
Açılış konuşmasında Slowfood lideri Nihat Özdal, 2000 yılında Birecik Barajı suları altında kalan Halfeti bahçelerinden gelen meyvelerin ve bu meyvelere dayalı mutfak kültürünün hafızasını korumaya çalıştıklarını belirtti. Özdal, "Halfeti'nin zengin mutfak kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizim en büyük önceliğimiz," dedi.
Halfeti Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Fatih Kayıran ise meyvelerin Halfeti mutfağındaki önemine dikkat çekti. Kayıran, "Meyve yemekleri festivalimiz, geleceğin şefleri olan öğrencilerimizin mutfak reçetelerini geliştirmeleri için büyük bir fırsat sunuyor," ifadelerini kullandı.
Festival boyunca öğrenciler tarafından yapılan tanıtımlar ve atölye çalışmaları büyük ilgi gördü. Misafirler, Halfeti'nin eşsiz meyve yemeklerini tatma fırsatı bulurken, aynı zamanda bölgenin gastronomi kültürü hakkında da bilgi sahibi oldular. Etkinlik, öğrencilerin sunumları ve atölye çalışmaları ile sona erdi.
Bu haber 86 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum