Reklam
Reklam

Halfeti'de yalancı bahara aldanan ağaçlar çiçek açtı

Şanlıurfa’nın tarihi ve turistlik ilçesi Halfeti’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle yalancı bahara aldanan bazı ağaçlar çiçek açtı.

Halfeti'de yalancı bahara aldanan ağaçlar çiçek açtı
Editör: Urfa Haber 63
10 Mart 2021 - 10:41
Türkiye genelinde bu yıl sıcaklıklar ortalamanın üzerinde seyrediyor. Son bir aydır mevsim normallerinin üzerinde seyreden havaların da etkisiyle ağaçlar çiçek açtığı gözlemlendi.
Güneydoğu bozkırının ortasında olmasına rağmen Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti görünümüne sahip olan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, bazı ağaçlar çiçek açtı.
Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin 2013'te 'Sakin Şehir' ağına dahil ettiği Halfeti, tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle bölgenin saklı cenneti olarak anılıyor. Tekne turlarıyla büyük bölümü sular altında kalan ilçeyi gezen turistler, tur sırasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi de görme fırsatı buluyor. Güneydoğu bozkırının ortasında olmasına rağmen Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti görünümüne kavuşan Halfeti, tüm dünyayı etkisi altına alan ve ölümlere yol açan koronavirüs salgını nedeniyle tarihinin en sessiz günlerini yaşıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağındaki Halfeti'de geçen yıl 1 milyon turist ağırlayan Halfeti’de, pandemi nedeniyle bu yıl düşüş yaşanıyor.
Yeşil ve mavinin birleştiği Halfeti'de, su altında kalan yerleşim yerlerinin üzerinde teknelerle dolaşan turistler, ilçenin doğal güzelliğine hayran kalıyor. Yapılacak plaj çalışmaları ve konaklama sorunun giderilmesiyle Halfeti'nin saklı cennet olmaktan çıkarak Güneydoğu'nun Bodrum'u olacağı belirtildi. Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nin önemli bölümü Birecik Barajı'nın yapımıyla birlikte 2000 yılında su altında kaldı. Çoğunluğu çiftli olan ilçe sakinlerinin evleri sular altında kalanları 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı.
Halfeti’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle yalancı bahara aldanan bazı ağaçlar çiçek açtı.
 
Bu haber 666 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum