Halep'teki Hava Saldırılarında Ölen Sivil Sayısı 86'ya Yükseldi
Suriye'nin Halep kentinde düzenlenen hava saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu 86 sivil hayatını kaybetti, 200 kişi ise yaralandı.
Editör: Urfa Haber 63
24 Eylül 2016 - 09:58
Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinde düzenlenen hava saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin sayısı 86'ya, yaralı sayısı 200'e yükseldi.
YOĞUN HAVA SALDIRISI
Halep'te havadan bombalanan yerleşim yerlerindeki sivil savunma çalışmalarını yürüten ekibin yetkililerinden Necip Ensari, yaptığı açıklamada, Suriye ve Rus ordusuna ait savaş uçaklarının ülkenin kuzeyinde rejim ablukasındaki bazı yerleşim yerlerine yoğun hava saldırıları düzenlediğini anlattı.
86 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ, 200 YARALI VAR
Ensari'nin verdiği bilgiye göre, bombardımanlarda Halep'te terör örgütü DAEŞ kontrolündeki Bab ilçesinde 12, muhaliflerin kontrolündeki semtlerden Beştakin'de 19, Ensari'de 8, Kellese'de 14, Katırci'de 7, Bab El Neyrab'ta 6, Salihiyin'de 5, Maadi'de 3, Tarik el Bab ve Sahur'da 2'şer, Merce, Karm Hamud, Şeyh Hadır'da 1'er kişi ve Kafr Hamra beldesinde 5 kişi olmak üzere toplam 86 sivil hayatını kaybetti. Savaş uçakları Sukkeri, Şear ve Mesekin Hananu semtlerini de vurdu. Şiddetli hava saldırılarının sürdüğü Halep'te 200 civarında sivil yaralandı.
REJİM GÜÇLERİ KARA HAREKATINA HAZIRLANIYOR
Suriye resmi ajansı SANA'nın haberine göre rejim güçleri Halep'te kuşatma altında tuttukları doğu bölgesine yönelik kara harekatına hazırlanıyor.
REJİM OPERASYONLARINA RUSYA DA DESTEK VERİYOR
Esad rejimi, ABD ve Rusya öncülüğünde sağlanan ateşkesi 19 Eylül'de sonlandırdığını açıklayarak karadan ve havadan şiddetli saldırılar başlatmıştı. Rejimin operasyonlarına Rusya da destek veriyor.
Kaynak: Hürriyet
Bu haber 1081 defa okunmuştur.





YORUMLAR