Reklam

Hain Darbe Girişiminin 4'üncü Yılı

FETÖ’nün hain darbe girişiminin 4’üncü yılında bütün Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da şehit anıldı. Aileler o günleri anlattı.

Hain Darbe Girişiminin 4'üncü Yılı
Editör: Urfa Haber 63
15 Temmuz 2020 - 06:33

15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimi, ardında Şanlıurfa'da 4 şehidin gözü yaşlı ailelerini bıraktı. FETÖ’nün hain darbe girişiminin 4’üncü yılında acısı hala ilk günkü gibi taze olan aileler, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yaşandığı o geceyi ve neler yaşadıklarını anlattı..

Şanlıurfa 15 Temmuz'da 4 Şehit Verdi

Şanlıurfa 15 Temmuz'da 4 Şehit verdi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminde Hainlere karşı çıkan Mehmet Şefik Şefkatlioğlu, Mustafa Direkli, Ümit Yolcu ve İbrahim Halil Yıldırım şehit oldu, Şehit olan Şanlıurfalıların isimleri Kentte bulunan Parklara okulları ve camileri verildi.

Teröre Karşı Kullanılmayan Silahlar Bize Karşı Kullanıldı

Ümit yolcu'nın abisi Şehmus Yolcu kardeşini anlatı;,"Kardeşim İstanbul Bayrampaşa'da ikamet ediyordu, iş dönüşü ev geliyor motorunu kapının önüne bırakıyor  cep telefonuna  mesaj geliyor Annem balkondan çıkıyor oğlum nereye diyor, ben geliyorum Anne diyor daha sonra Bayrampaşa ilçe emniyet müdürlüğünün  önüne gidiyor. Öğrendiğimiz kaderiyle 5 tane tank oradaki Bayram paşadaki çevik kuvveti teslim alamaya çalışıyor. Tabi bunlar müdahale ediyorlar asker kışlaya diye bağırıyorlar daha sonra öğrendik tankın içinden kurmay yüzbaşı rütbesinde terörist çıkıyor bunlara dağılmaları için megafon ile anonslarda bulunuyor. tabi bunlar dağılmıyor silahla havaya ateş ediyor tankın üzerine iki kişi çıkıyor bir kardeşim birde bir başka vatandaş çıkan vatandaş silahtaki şarjörü alıyor, kardeşimde elindeki G3 silahı almaya çalışıyor ama durup direk kalbine vuruyor, o esnada yere düşüyor oradaki vatandaşlar bir taksi çeviriyorlar alıp hastaneye götürüyorlar, gece bana telefon geldi vurulduğunu söylediler darbeden haberim olmadığı için ne olduğunu bilmiyordum. Dışarıdan gelen gürültüden sonra anladım, sabah şehit haberi geldi sonradan öğrendiğimize göre hastaneye yetiştikten yarım saat sonra şehit oluyor. İstanbul'a gittim ve ertesi gün naaaşı aldım Edirne kapı şehitliğine defin ettik, zanlı şuan içerde yargılanıyor. Kurmay yarbay vatanımzı sağ olsun, davaya müdahil durmdayım beni savunmak üzere İstanbul'da avukatlar savunuyor benim ve ailemin ciğeri nasıl yandıysa onun da ciğeri yansın"diye konuştu .

Çocuklarıma Hem Annelik Hemde Babalık Yaparım Hainleri De Sevindirmem

Şanlıurfalı  eşi şehit olan kendisi Gazi olan Vahide Şefkatlioğlu  darbe gecesini anlattı Eşimle sabah kalktık boya aldık, akşam yemekten sonra eşim boyaya başladı. ilk önce tavanı boyadı  bende yorgundum yatıyordum kızım geldi teyzem arıyor dedi. Aldım telefonu haberin var mı darbe olmuş hemen ağlamaya başladım ülke elden gidiyor dedim  hemen televizyon açtık kanaları göstermiyordu sonra öğrendik sokağa çıkma yasağı vardı. Ağlayarak  Eşim ve çocuğumla hemen sokağa çıktık  zaten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dışarı çıkın çağrısını da duyduk hemen komşularla  koştuk zaten duramazdık ben eşim ve oğlum atış alanına doğru gitmeye başladık, komşu nereye gidiyorsun dedi bende şehit olmaya gidiyorum dedim arkasında eşimde komşuna aynı cümleyi söylemiş bende şehit olmaya gidiyorum Atış alanı gittik insanlar tank ele geçirmişlerdi.Gençleri görünce daha çok sevindik şimdi havalaanı kurtarmaya gideceğiz dediler oğlum karşı tarafta kaldı ben ve eşim yürümeye başladık Birlik mahallesinde bariyerlerin ardından geçmeye çalışırken  ateş etmeye başladılar derken tank üstümüzden geçti eşim orada vefat etmiş sonradan söylediler, bende bacaklarımı hissetmiyordum sağ olsun bir çocuk bağırıyordu abla ölüyor kurtaralım diye beni arabaya arabaya bindirdiler. Gözlerim kapalı ama şuurum yerinde adımı söylediler onu söyledim, ondan sonrasını hatırlamıyorum bir buçuk yıl yoğun bakımda kaldım hastanede toplam 11 ay kaldım. Sol bacağımı kestiler. benim şikayetim yok pişmanlığımda yok eşim çok iyi bir insandı dört dörtlük anlatılmaz ancak yaşanır, şeref çok önemli onların kaybı çok bizim kaybımız yok ülkemizi kazandık, zafere götürdük inşallah rabbim onlara bir daha fırsat vermez Eşimle gurur duyurum Hastaneden İzin alarak Mezarını ziyaret ediyorum  ben çocuklarıma hem annelik hemde babalık yaparım hainleri de sevindirmem"dedi.

 

15 Temmuz. Hain darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla vatan için sokağa çıkarak şehit düşen Mustafa Direkli’nin babası Nihat Direkli, “O gece sokağa dökülen bu halk, canını verme pahasına darbeye engel oldu. 15 Temmuz, halkın demokrasi adına verdiği mücadelenin adıdır "dedi.

Cumhurbaşkanın Çağrıyla Sokaklara Döküldük

Nihat Direkli,"Şehit Mustafa Direkli, henüz 20 yaşındaydı. İstanbul Okan Üniversitesi'nde İç Mimarlık okuyan Mustafa, Anadolu yakasında öğrenci evinde kalıyordu. Babası ise o günlerde Avrupa yakasındaydı. Babasıyla sürekli telefonda konuşan Mustafa, Direkli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını duyunca, "Vatan elden gidiyor. Diyerek Bugün gitmezsek ne zaman gideceğiz, Yarın çok geç kalmış oluruz. Ben çıkıyorum" dedi. Babası Nihat Direkli, de Git oğlum" cevabını verdi. Bu arada, yakınlarına da Gitsek ne olur, en fazla şehit oluruz. Bu herkesin ulaşabileceği bir mertebe değil. Kimden korkuyorsunuz?" diyen Mustafa, kendisini sokağa çıktı. Ardından da 4 arkadaşlarıyla birlikte, Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmek için yola çıkan halkın arasına karıştı. Orhanlı'daki gişelere geldiklerinde, darbecilerin bir polisi şehit ettiğini gören halk, üzerlerine yürüdü. Darbeciler de gözlerini kırpmadan halka ateş etti. Kurşunlara hedef olanlardan biri de Mustafa Direkliydi. Oracıkta şehit oldu. Adı şimdi memleketi Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde bulunan bir cami ve ortaokul ile Haliliye Belediyesi tarafından yaptırılan bir parkta yaşıyor. Şanlıurfa'da yaşayan babası Nihat Direkli, "Sabiha Gökçen Havalimanına gitmeye çalışıyorlardı. Silah seslerini duyunca gişelere yönelmişler. Darbeci askerler bir polisi şehit edince, Mustafa ve bir vatandaş üzerlerine yürüyüp, 'siz bizim askerimizsiniz, ne yapıyorsunuz' demiş. Ama hainler Mustafa'ya 8-10 metre mesafeden taramış. Başına bir kurşun isabet etmiş. Yanındaki vatandaşla birlikte şehit olmuşlar.

Direkli," Ülkeyi bölmeye kalkışan Hainlerin sonu ortada. İçimizdeki hainler 15 Temmuz'da dersini aldı. Dersini alamayanlara halkımız 15 Temmuz'da olduğu gibi gereken dersi verir. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Bizler Birlik ve beraberlik içerinde hareket etmemiz lazım. 15 Temmuz da 251 Şehit vererek diş güçlerin hainlerin planlarının bittiğini sanmayalım malum olabilecek tüm kötülükleri yapıp, Bizi diz çökelmeye çalışan vatan Hainleri var. Bunlara meydan vermeyelim, 15 Temmuz'da 251 Şehit verdik gerekirse vatan için şehit vermeye hazırız benim gencecik evladım Şehit oldu. Ama vatanımız Hainlerin eline geçmedi, Şimdi Ayık olma zamanı simdi el ele vererek birlik olma zamanı biz bir olalım kimsenin gücü bize yetmeyecektir. Şehitlerimiz başlattı biz Hainlerin sonlarını getirelim ancak şehitlerimizin hakkını böyle ödeyebiliriz"diye konuştu.

 

Bu haber 675 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum