Reklam
Reklam

Hacı Sadettin Bilgin Cami Külliyesi, İbadete açıldı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, hayırsever Bilgin Ailesi tarafından yapılan Hacı Sadettin Bilgin Cami Külliyesi, İbadete açıldı.

Hacı Sadettin Bilgin Cami Külliyesi, İbadete açıldı
Editör: Urfa Haber 63
08 Mart 2024 - 19:19
Hacı Sadettin Bilgin Cami Külliyesi’nde İlk Namazı Kılındı: Birecik'e Yeni Bir Değer Katıldı.
Mehmet YILDIRIM. SABAH 

Yusuf Bilgin ve Kadir Bilgin Şanlıurfa’in tanınmış iş insanı Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadettin Bilgin'in önderliğinde gerçekleştirilen bu önemli proje, ilçeye kazandırılan ilk külliye olma özelliği taşıyor. Vatandaşlar Bilgin ailesi, ne Birecik ilçesine kazandırılan güzel değerlerden dolayı teşekkür etiler.
Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Şanlıurfa AK Parti Milletvekili M. Faruk Pınarbaşı, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam ve Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadettin Bilgin'in yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde, ilk namazı dualarla kılındı.
Hacı Sadettin Bilgin Cami Külliyesi, 10.000 m2'lik bir alana inşa edilmiş olup, 5 bin kişinin ibadet edebileceği kapasiteye sahiptir. Külliye içerisinde; Gasilhane, Cenaze Yıkama Yeri, Morg, Erkek ve Bayan Taziye Evi, Kuran Kursu, İmam Evi ve otopark gibi hizmet birimleri bulunmaktadır. İlçenin en büyük camisi ve ilk külliyesi olma özelliğini taşıyan bu yapı, Birecik'in sosyal ve kültürel hayatına büyük bir katkı sunmaktadır.
Birecik halkı ve ilçenin önde gelen isimleri, Bilgin Ailesi'ne bu değerli eseri ilçeye kazandırdıkları için teşekkürlerini sunarken, bu önemli projenin ilçenin gelişimine ve birlik beraberliğine katkı sağlayacağına inanmaktadırlar. Hacı Sadettin Bilgin Cami Külliyesi'nin açılışıyla birlikte, ilçenin sosyal ve dini hayatına önemli bir katkı sağlanmıştır.
Bu haber 483 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum