Reklam

Gümrük handa güneş keyfi

Şanlıurfa’da 15 gündür etkili olan kar ve yağmur yağışının ardından güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar Tarihi Gümrük handa güzel havanın tadını çıkardı.

Gümrük handa güneş keyfi
Editör: Urfa Haber 63
07 Şubat 2022 - 13:17
Şanlıurfalı vatandaşlar Şubat ayında kış aylarında Tarihi Gümrük Hanı’na giderek, güneşli havanın tadını çıkartıyor. Tarihi Gümrük Han içersindeki kıraathanelere gelen vatandaşlar, çay içip, sohbet ederek güneşin tadını çıkartıyor.
Türkiye'nin birçok ilinde kar yağışı ile birlikte soğuk hava etkili olmaya devam ediyor. Şanlıurfa’da da karlı günlerin ardından güneşli hava etkili oldu. Kentin önemli tarihi ve turistik yerlerinden olan Gümrük handa vatandaşlar, aileleriyle birlikte güneşli havanın tadını çıkardı.
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yer alan ve eski yerlerinden birisi olan Gümrükhanı, tarihi geçmişi ve mimari yapısı nedeniyle yerli ve yabancı vatandaşların vazgeçilmezi oluyor. Tespih satıcılığının da yapıldığı tarihi handa vatandaşlar dinlenirken, bir yandan da tespihlere bakıyor. Özellikle Öğlen saatlerine doğru kalabalıklaşan Gümrükhanı’ndaki çay ocakları, Şanlıurfa’ya has közde pişirilen kahveyi müşterilerine sunuyor. Çay ve kahvenin tadı ve kokusunun farklı olduğunu söyleyen işletmeler, öte yandan hanın tarihi olması nedeniyle büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Havanın güneşli olmasına aldanmayıp sıkı sıkı giyinen bir vatandaş, "Soğuk havaların ardından güneşin kendisini göstermesiyle birlikte dışarı çıkıp arkadaşlarımızla birlikte sohbet ediyoruz. Gümrük Hanı gerçekten çok güzel bir yer. Yazında, kışında oturulacak ve vakit geçirilecek bir yer. Burada arkadaşlarımızla birlikte sohbet edip çay içmek bile bizleri mutlu etmektedir" dedi.
 
Bu haber 946 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum