Reklam

"Gripten korunmak için C vitamini kullanın"

Sonbahar aylarına girilmesiyle beraber görülen hava değişiklikleri karşısında nezle ve grip olayları artarken uzmanlar, gripten korunmanın en önemli yolunun bol bol meyve tüketmek olduğunu söyledi.

"Gripten korunmak için C vitamini kullanın"
Editör: Urfa Haber 63
12 Ekim 2014 - 06:49

Sonbahar aylarına girilmesiyle beraber görülen hava değişiklikleri karşısında nezle ve grip olayları artarken uzmanlar, gripten korunmanın en önemli yolunun bol bol meyve tüketmek olduğunu söyledi.

C vitamininin başta grip olmak üzere birçok hastalığı da engellediğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı uzman doktor Mustafa Çalık, bol vitamin almayan bir vücudun daha çabuk grip olabileceğini aktardı.

Hava değişiminin olduğu zamanlarda grip hastalığının yaygın olabileceğini ve çok kısa sürede yayılabileceğini dile getiren Çalık, “Grip, bir virüs hastalığıdır. Özellikle sonbahar ve kış aylarında çok sık görülür. Solunum sistemine bağlı olarak çıkan bu hastalık, çok kısa sürede çıkabiliyor. Bu hastalık, toplumda oldukça yaygın bir hastalıktır” dedi.

GRİPTEN NASIL KORUNUR?

Grip hastalığına temel sebep olan nedenleri sıralayan Çalık, vücut solunum sisteminin sağlam olması gerektiğine dikkat çekti.

Bu hastalığın önüne geçmenin bir diğer yolunun da C vitamini olduğunu belirten Çalık, hava kirliliğine bağlı olarak da bu hastalığın ortaya çıkabileceğini söyledi. Toplu yaşam alanlarında olanlar için grip aşısını öneren Çalık, “gripten korunmanın temel yolu C vitamini kullanmaktır. Narenciye, portakal, mandalina gibi C vitamini içeren meyveleri bolca tüketmek gerekiyor. Özellikle kapalı ortamlarda dikkat etmek lazım. Kapalı ortamlarda sigara içmemek gerekiyor. Grip, kolay yayılabilen bir hastalıktır. Bu nedenle grip aşısını öneriyorum. Kronik hastalığı bulunanlar, özellikle grip aşısı olmalıdır” diye konuştu.

GRİP AŞISINDA HEKİME DANIŞILMALI

Eczanelerde satılan grip aşısının fazla yan etkisinin bulunmadığını ancak yine de doktora danışılması gerektiğine dikkat çeken Çalık, hekim kontrolünde yapılan aşıların daha sağlıklı olduğunu belirtti.

Grip aşısından önce doğru beslenmenin de büyük öneminin olduğunu söyleyen Çalık, “öncellikle beslenmeye dikkat edilmelidir. Doğru beslenmek çok önemlidir. Grip aşısı önemlidir evet ama bunun da bir hekim kontrolünde olması gerekiyor. Grip aşısının çok fazla yan etkisi yok ama doktor kontrolünde yapıldığı zaman, müdahale edilebileceği için mutlaka doktora danışılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Çalık, grip olan kişilerin yemek tabakları ve su bardaklarının da ayrı olması gerektiğini söyleyerek, bu yollarla gribin yayılmasının engellenebileceğini sözlerine ekledi. 

Bu haber 1050 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum