Reklam

Glutensiz gıdalara erişim zor ve pahalı!

Çölyak hastalarına SGK tarafından 80 ile 187 lira arasında aylık yapılan ödemeler yetersiz. Çölyak hastalarının en önemli problemlerinden biri glutensiz gıdaya erişim Çölyak Federasyon Başkanı Hasan Doğan, “Binlerce çölyaklı ve ailesi maalesef mağdur durumda verilen , SGK’nin verdiği para ile 1 kilo et sadece geliyor ” diyor

Glutensiz gıdalara erişim zor ve pahalı!
Editör: Urfa Haber 63
08 Kasım 2022 - 11:45
Şanlıurfa'da 2 bin 147 çölyak hastasından 675'İ çocuk. Belediyeler destek veriyor fakat SGK glütensiz ürünler için ödediği ücret yetersiz kalıyor.
Glutensiz besinler tüketmesi gereken çölyak hastaları, ürünlerin pahalılığı sebebiyle zorluklar yaşıyor. Çölyak Federasyon Başkanı Hasan Doğan, SGK tarafından yapılan desteği artan enflasyon karşından eridiğini belirti.
GLUTENSİZ GIDALARA ERİŞİM ZOR VE PAHALI!
Doğan, glutensiz ürünlere erişimin zor ve pahalı olduğunu ifade ediyor. Glutensiz ürünlerin üretimi için kullanılan hammaddelerin bazılarının yurtdışından ithal edildiğini belirten Doğan, dövizin artmasının da bu ürünlerin pahalı olmasına sebebiyet verdiğini dile getiriyor.
ENFLASYON YÜZDE 80’LERİ GEÇTİ ÇÖLYAK ÖDEMLERİ ERİDİ
Doğan,“Bu ürünler özel üretim alanları, ayrı ekipman ve eleman gerektiren ürünler, o da pahalılığı arttırıyor. Yurtdışından ithal edilen glutensiz gıdaların çok yüksek analiz bedelleri var. Çölyak raporunu SGK'ya kaydettiren çölyaklı kişi 0-5 yaş arası 80 TL; 5-15 yaş arası 169 TL; 15 yaş üstü de 187 TL aylık ödeme alıyor. Tabii bu ödemeler çok pahalı olan glutensiz ürünleri satın almak için yeterli değil. Bizler her ortamda yine sıkıntılarımızı dile getirmeye devam ediyoruz ve edeceğiz de. Ürün fiyatları 4-5 katlandı. Bu para ile sadece 1 kilo et geliyor.”diye konuştu.


 
Bu haber 670 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum