Reklam
Reklam

Gençler İklim Krizine Karşı Seslerini Duyuruyor

Türkiye'deki üniversite öğrencilerini küresel iklim değişikliği karşısında çözüm odaklı öneriler üretmeye teşvik etmek amacıyla ŞUTSO AB Bilgi Merkezi tarafından, Harran Üniversitesi işbirliğinde AB-Türkiye Gençlik İklim Forumu düzenleniyor.

Gençler İklim Krizine Karşı Seslerini Duyuruyor
Editör: Urfa Haber 63
23 Kasım 2021 - 10:23
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından AB İklim Diplomasisi Haftaları vesilesiyle düzenlenecek olan Forum, Şanlıurfa’ dan 150 genci bir araya getirecek. Milano'daki BM İklim Gençlik Zirvesi'nden ilham alınarak, genç katılımcıların geliştirdiği somut öneriler, Türk gençliğinin iklim krizine tepkisi olarak yerel liderlere sunulacak.
Etkinlik vesilesiyle Büyükelçi Meyer-Landrut şunları söyledi:“İklim değişikliğinin getirdiği riskler toplumlar üzerinde giderek artan bir etkiye sahip. Bu krizle mücadele etmek için küresel dayanışmaya ihtiyacımız var. Avrupa Birliği, Paris İklim anlaşmasının hedeflerine ulaşmak için Türkiye dahil tüm ortaklarla birlikte çalışıyor. Bireylerin farkındalığını artırmak için birçok kampanya yürütüyor ve etkinlikler düzenliyoruz. AB - Türkiye Gençlik İklim Forumu bunlardan biri. Bu forum #DegismeninTamİklimi kampanyasının bir parçası. Bu fırsatı değerlendiren Türkiye'den genç AB İklim Elçileri, acil ve iddialı iklim eylemi için seslerini yükseltecekler”.
Tarih:   25 Kasım 2021
Saat:   09:30 – 16:30
Yer:     Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi
Daha fazla bilgi için Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Erol Yüncü'ye e.yuncu@sutso.org.tr mail adresiyle ulaşabilirsiniz.
 
Bu haber 393 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum