Reklam

Gazeteci Yasin Dikme'nin adı Hilvan'da sokağa verecek

Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Anadolu Ajansı Şanlıurfa Muhabiri Yasin Dikme’nin ismi doğduğu Hilvan’da yaşatılacak.

Gazeteci Yasin Dikme'nin adı Hilvan'da sokağa verecek
Editör: Urfa Haber 63
14 Aralık 2023 - 16:08
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Anadolu Ajansı Şanlıurfa Muhabiri Yasin Dikme’nin adı, Hilvan ilçesi Bağlar Mahallesinde bir sokağa verilecek.
Aralık ayındaki Belediye Meclisi toplantısında, oy birliği kararıyla Dikme’nin adının Bağlar mahallesinde bir sokağa verilmesi için karar alındı.
Belediye Meclisine Başkanlık yapan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, yaptığı açıklamada, şöyle konuştu. ‘Hemşerimiz gazeteci Yasin Dikme, Hilvan’ın yetiştirdiği ender insanlardan biridir. Anısını ölümsüzleştirmek için ismini Bağlar Mahallemizdeki bir sokağa verme kararını aldık. Alınan karar tüm meclis üyelerimizin oy birliğiyle alındı. Prestij Caddesi ile direk bağlantılı olan 716. Sokağımızın adını değiştirerek Yasin Dikme adını vereceğiz. Onun adını taşıyan bir sokak, gelecek nesillere onun gazetecilikteki mirasını hatırlatma fırsatı sunacak" de
YASİN DİKME
Gazeteci Yasin Dikme, 1980 yılında Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde dünyaya geldi. Harran Üniversitesi Radyo ve Televizyon Yayıncılığı' bölümünden sonra Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu.
2010 yılından bu yana AA'da kameraman ve muhabir olarak görev yapan Dikme, iki yıl önce kıdemli muhabirliğe terfi ettirilmişti. Savaş muhabirliği sertifikası da bulunan Dikme, çok sayıda haber, fotoğraf ve görüntüye imza atmıştı.
Yasin Dikme, geçtiğimiz 1 Ekim’de geçirdiği kalp krizi sonucu 43 yaşında hayata veda etti. Evli ve 3 çocuk babasıydı
 
Bu haber 687 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum