Reklam

Eyyübiye'de 10 Bin Kişi Müracaat Etti

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulunun izin belgesi bulunan mevsimlik tarım işçilerinin seyahat kısıtlamasının kaldırılacağı yönünde karar almasının ardından Eyyübiye ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne 5 günde 10 bin başvuru yapıldı.

Eyyübiye'de 10 Bin Kişi Müracaat Etti
Editör: Urfa Haber 63
12 Nisan 2020 - 11:37

Şanlıurfa’da her yıl binlerce tarım işçisi bu mevsimde diğer şehirlere giderken bu yıl koronavirüs nedeniyle şehirlerarası yolculuğa gelen yasak nedeniyle izin almak için tarım ilçe müdürlüklerine başvurdu.

Korona virüsü nedeniyle Şehirlerarası yolculukların 30 büyükşehirde yasaklanmasının ardından giriş ve çıkışların izne tabi tutulduğu Şanlıurfa’da belgeyi alan mevsimlik tarım işçileri kontrollü bir şekilde giriş çıkış yapabilecek. İçişleri Bakanlığının 03.04.2020 tarih ve 6202 sayılı Genelgesi ile düzenlenen mevsimlik tarım işçilerinin seyahat kısıtlamasının izin belgesi aldığı takdirde Şanlıurfa’da kaldırılmasına karar verdi. izin belgesi almak isteyen mevsimlik tarım işçileri tarım ilçe müdürlüklerine başvurularını yaptılar. Eyyübiye ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne 5 günde 10 bin başvuru yapıldı.

Eyyübiye ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü İsa İzgi ve personeli sokağa çıkmanın yasak olduğu hafta sonu alınan özel izinle mesai yaparak gerekli evrakları ve yazışlar yaptı İzinleri çıkan bazı mevsimlik işçilerin evrakları teslim edildiği belirtildi.

Bu haber 338 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum