Reklam
Reklam

Eyyübiye'de kaçak et kesim yerlerine denetim

Şanlıurfa’da kaçak kesimin önüne geçilmesi amacıyla Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarafından hayvan pazarı ve çevresinde denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde, kaçak kesim konusunda uyarılarda bulunan ekipler, uyarıyı dikkate almayanlara idari para cezası uygulandı.

Eyyübiye'de kaçak et kesim yerlerine denetim
Editör: Urfa Haber 63
23 Ekim 2023 - 11:07
Şanlıurfa'da kaçak kesimine taviz verilmeyecek. Kaçak kesimin önüne geçmek için Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı, Eyyübiye İlçe Zabıta ve Büyükşehir Zabıta Müdürlüğü ile birlikte halk sağlığı için önemli olan Eyyübiye ilçesi Şahinler Mahallesinde bulunan Hayvan Pazarı civarında kaçak kesim yapan yerler denetlendi.  Kurallara uygun olmayan yerlere idari yaptırım kararı uygulandı.
Hayvan pazarı çevresinde 15 adet yetkisiz hayvan kesim yerleri tespit edildi. Ekipler kaçak kesim yapan yerler idari para cezası uyguladı.
Ekipler halk sağlığın tehlike sokan başta Hayvan pazarı ve kasaplara denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirti.
HİJYENSİZ ORTAMLAR BİR ÇOK HASTALIĞA YOL AÇAR
Denetim ile ilgili açıklama sosyal medyadan açıklama yapan  Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa İzgi,”Hayvan kesimi yapacak yerlerde onaylı mezbahanelerde ve resmî veteriner hekim kontrolünde kesim yapmak zorunludur. Aksi halde tüberküloz brusella ve şarbon gibi zoonoz hastalıklar halk arasında tehdit oluşturur. Bu nedenle mezbahane dışında kesimin önlenmesi büyük önem taşımaktadır. Ayrıca kasap, market, lokanta ve yemekhane şirketlerine yönelik denetim aralıksız devam edecektir”dedi.
 
Bu haber 703 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum