Reklam
Reklam

Eyyübiye'de Bozuk Ürün Bulunduran İşletmeye 21 Bin Lira Ceza

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimi ekiplerince yapılan denetimlerde bir işletmeye bozulmuş kokuşmuş ürün bulundurmadan dolayı ceza yazıldı.

Eyyübiye'de Bozuk Ürün Bulunduran İşletmeye 21 Bin Lira Ceza
Editör: Urfa Haber 63
16 Haziran 2025 - 17:12
Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimi, ilçe genelinde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimi ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde bir unlu mamuller işletmesinde bozulmuş ve kokuşmuş ürün tespit edildi. Denetim sonucunda işletmeye 21.006 TL idari para cezası kesildi.
Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ilçe genelinde sürdürdüğü rutin kontroller kapsamında gerçekleştirilen denetimde, insan sağlığını tehdit eden ürünlerin tespiti üzerine yasal işlem başlatıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa İzgi, şu ifadeleri kullandı:
 “Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimi ekiplerince yapılan rutin denetim sırasında unlu mamuller üretimi yapan bir işletmede, bozulmuş ve kokuşmuş ürün bulundurulduğu tespit edilmiştir. Bu sebeple işletmeye 21.006 TL tutarında idari yaptırım kararı uygulanmıştır.”
İzgi, halk sağlığını korumak adına denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirterek, gıda güvenliği konusunda işletmelere hijyen ve ürün kalitesi kurallarına uyma çağrısında bulundu.
 
Bu haber 330 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum