Reklam

Enkazdan çıkan acılar!

Kahramanmaraş merkezli depremlere Adıyaman'da yakalanan Fenerbahçe formasıyla 16 yaşındaki Ayşegül Turhan 20 saat sonra enkazdan çıkarılırken, 47 yaşındaki İsmet Kaşlıoğlu yıkılan evin enkazından 6 kişilik ailesini çıkardı.

Enkazdan çıkan acılar!
Editör: Urfa Haber 63
16 Şubat 2023 - 10:07
AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 km altında gerçekleşti. Saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Binlerde bina yıkıldı. Deprem felaketinde can kaybı 35 bin 418'e yükseldi.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depreme Adıyaman'da Babası ve erkek kardeşiyle yakalanan 16 yaşındaki Ayşegül Turhan 20 saat sonra enkazdan çıkarılırken, İsmet Kaşlıoğlu kendi çabasıyla enkazları kaldırarak eşini ve çocuklarını çıkardıktan sonra soğuk havada kaldığı 3 saat içerinde kalp krizi geçirdi. Adıyaman'da yıkılan Tek katlı evde yaşayan ve enkazdan kendi imkânlarıyla çıkan 6 kişilik Kaşlıoğlu ailesinin Baba İsmet Kaşlıoğlu ve Ayşegül Turhan’ın tedavileri Şanlıurfa'daki Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor.
MUTLUYUM ŞANSLIYIM KURTULDUM
Enkazdan 20 saat sonra çıkarılan Ayşegül Turhan, “6 katlı binanın alt katında uyuyorduk su içmeye kalktığım zaman deprem oldu. Tam kaçmaya çalışırken dolap üstüme devrildi. Biz evde 3 kişi yaşıyorduk babam Halil kardeşim Berat ve ben 20 saat sonra kurtuldum, kardeşim ise 3 gün sonra kurtuldu,  babamda enkazın altında vefat etti. Enkazın altında geçirdiğim 20 saat boyunca çok kötüydüm ağlayamıyordum sürekli düşünceler içerisindeydim. Mutluyum şanslıyım kurtuldum ama babamı daha dün enkazdan çıkardılar.  Babamı kaybetmenin üzüntüsü var. Ama kurtuldum diye şanslıyım ayağımdan ameliyat oldum.  Burada Anneannem Remziye İnci ve Halam Remziye Altun refakatçilik yapıyor. Ben koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım dileğim bu yıl Fenerbahçe’nin şampiyon olmasıdır. En beğendiğim oyuncu Arda Güler onun formasını istiyorum”dedi.
BABA EŞİNİ VE DÖRT ÇOCUĞUNU KURTARDI
Deprem günü evde uyuduğu sırada sarsıntıyla uyandığını söyleyen. Uyku sersemliği ve deprem telaşıyla bir şaşkınlık yaşadıklarını Ailesiyle o kısımda sıkıştıklarını ve büyük bir korku yaşadıklarını ifade eden Baba İsmet Kaşlıoğlu,” Tek katlı ev üzerimize çöktü,  evin bir bölgesinde bir boşluk gördük ve kendi çabamla kazıyarak bir çıkış yeri ayarladım enkaz altında kalan 4 çocuğumu ve eşimi çıkarmayı başardım. Daha sonra kendim de çıktım. Fakat çok yoruldum hava karlı ve çok soğuktu. Soğuk havada yaklaşık 3 saat kaldım o arada kalp krizi geçirdim.  Gözümü hastanede açtım, şimdi kalp ameliyatı olacağım”dedi.

 
Bu haber 998 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum