Reklam

Engelli ailelerin odası döşendi

Harran Belediyesi zihinsel engelli ailelerin konaklaması için verilen odayı döşemesini yaptı.

Engelli ailelerin odası döşendi
Editör: Urfa Haber 63
30 Ocak 2017 - 06:31

Engelli Koordinasyon Merkezinde bulunan Zihinsel engelli ailelerin rahat etmeleri için bir oda tahsis edildi.  Harran Belediyesi ailelerin daha rahat etmeleri içim oda şark odası olarak dizayn edildi.

Şanlıurfa'da yaşayan engelli bireylerin hayata tutunmalarını sağlamak amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet veren Engelli Koordinasyon Merkezi kuruldu. Engelli vatandaşlar için dizayn edilen ve tüm faaliyetlerini engelli bireylerin gelişmesine yönelik veren Engelli Koordinasyon Merkezinde, engelli vatandaşların yaşama tutunması adına psikolojik bakım, engellilikle mücadele, engellilikte erken tanı gibi bir çok çalışmaya imza atılıyor. Engelli Koordinasyon Merkezinde meslek edindirme kursları açan Büyükşehir Belediyesi; deri işlemeciliği, el sanatları,fotoğraf, tekstil, bahçecilik, dokumacılık, resim, dekoratif, bilgisayar ve bir çok dalda eğitim veriyor.Engelli bireylerin güzel zaman geçirmeleri adına bu merkezde spor aktiviteleri başlatan Büyükşehir Belediyesi; yüzme, basketbol, masa tenisi, halter, bilek güreşi gibi spor dallarında da eğitim kursları veriyor.

Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Bedih, “Sosyal hayatlarında zorluklar yaşayan engelli bireylerin ve ailelerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yapılan bu uygulama ile Harran belediyesine bir engeli daha kaldırmış oldu. Engellileriniz aileleri için döşene oda ile daha rahat edeceklerini” ifade etti.

Bu haber 590 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum