Reklam

Ekmeklerini hafriyattan çıkartıyorlar

Şanlıurfa’da kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği bölgeler, çöp toplayan çocuklar için ekmek bölgesi oluyor.

Ekmeklerini hafriyattan çıkartıyorlar
Editör: Urfa Haber 63
28 Eylül 2014 - 10:23

Şanlıurfa’da kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği bölgeler, çöp toplayan çocuklar için ekmek bölgesi oluyor.

 

Çocuklar, yıkımın gerçekleştiği yerlere girerek, hafriyatlar arasında demir parçaları çıkartıp satarak ekmek parası kazanmaya çalışıyor.

 

Eski Hal Pazarı civarında başlatılan ve yıkımı devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları sayesinde demirleri çıkartıp satan çocuklar, bu şekilde aile bütçelerine katkıda bulunmaya çalışıyor.

 

Eski Hal Pazarı çevresindeki kentsel dönüşüm alanlarına girerek, iş makinelerinin dinindeki demirleri çıkartmaya çalışan çocuklar, ekmek mücadelesi için tehlikeyi görmezden geliyor. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları, okula gitmek yerine bu şekilde tehlikeli bir alanda çalışarak, ailelerinin bütçesine katkıda bulunmak istiyor.

 

Hafriyatlar arasındaki demir parçalarını çıkartıp, hurdacılara satarak para kazanmaya çalışan yaşları 10 ile 15 arasında değişen çocuklar, tehlikenin farkında olduklarını ancak, bu şekilde çalışmaya mecbur olduklarını dile getirdi.

 

Sabahın erken saatlerinden itibaren evlerin çıkıp, ekmek parası için çöp konteynırlarını karıştıran çocuklar, inşaat çalışmalarının olduğu bölgelerde de hafriyatların arasına girerek, demir parçaları çıkartmaya çalışıyor. Çıkarttıkları demirleri satarak okul harçlıklarını ve ailesine katkıda bulunmak için para kazandığını söyleyen çocuklar, zamanlarının büyük bir kısmını bu şekilde çalışarak geçirdiklerini kaydetti. 

Bu haber 1133 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum