Reklam
Reklam

Eğitimler tasarrufu bağlıyor mu?

Bazı haber sitelerinde “Tasarruf genelgesi Basın ilan kurumunu bağlamıyor mu “yapılan haberlerde Basın İlan kurumunu hedef alınırken, Basın İlan Kurumu eğitim toplantılarını Türkiye’nin değişik bölgelerinde belirli periyotlarla yaparak Yerel gazetelerin sorunlarını ele alırken hemde verdiği eğitimler ile yerel gazetelerin ayakta kalmaları sağlanıyor.

Eğitimler tasarrufu bağlıyor mu?
Editör: Urfa Haber 63
04 Eylül 2023 - 12:32 - Güncelleme: 04 Eylül 2023 - 15:45
Basın İlan Kurumu Resmi ilan ve reklamların internet haber sitelerinde Kurum aracılığıyla yayınlatılmasına ilişkin dijital dönüşüm süreçleri ve Kurum faaliyetleri hakkında ilgili birim müdürlükleri tarafından Kurumun iş süreçleriyle alakalı eğitim sunumları Afyonkarahisar’da yapılacak
Basın İlan Kurumu özellikle son aylarda Dünya’ya dıjital sürecine ayak uydurmak ve hızlı bir şekilde haber yayını hızlandırmak için internet haber sitelerine Basın ilan kurumundan ilan almalarını sağladı.
Basın İlan Kurumu Yeni yasalaşan İnternet haber sitelerin dijital dönüşüm süreçlerinde izleyecekleri yol ile kurum iş süreçleriyle alakalı eğitim verileceği toplantı, Afyonkarahisar’da yapılacak, Basın ilan kurumun eğitimlerini kendi menfaatleri ile  ters düşen bazı haber siteleri Basın ilan kurumunu Tasarruf genelgesi ile karalama kampanyasına girişmesi özellikle yerel ve yeni dijital internet haber sitelerin tepkisine neden oldu.
Toplum yararına olan toplantıların amacı zaten tasarruf dahilinde yerel gazetelerin ayakta kalmaları ve internet haber sitelerinde yeni süreçte uygulayacakları sistemler eğitim toplantılarıyla gerçekleşiyor.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ın imzasıyla geçtiğimiz günlerde şube müdürlüklerine ve ilgili kurumlara gönderilen resmi yazıda, Resmi ilan ve reklamların internet haber sitelerinde Kurum aracılığıyla yayınlatılmasına ilişkin dijital dönüşüm süreçleri ve Kurum faaliyetleri hakkında ilgili birim müdürlükleri tarafından Kurumumuzun iş süreçleriyle alakalı eğitim sunumları yapılacaktır. Kurum Müdürlüklerinin katılımıyla 21-24 Eylül 2023 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da eğitim sunum toplantısı yapılacak
Resmi ilan ve reklamlar, yapılan mevzuat değişiklikleri doğrultusunda 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren gazete ve dergilerle birlikte, ‘süreli yayın’ kapsamına alınan internet haber sitelerinde de yayımlanacak. Basın İlan Kurumu görev alanında bulunan gazete ve dergilere ait internet haber sitelerinin resmi ilan ve reklam yayını ile alakalı başvuruları 1-31 Mart 2023 tarihleri arasında alındı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda deprem bölgesindeki iller haricinde 71 ilde 353 haber sitesi resmi ilan ve reklam, 122 haber sitesi de resmi reklam yayımlama hakkı kazandı.
BİK, Resmi ilan ve reklamların internet haber sitelerinde Kurum aracılığıyla yayınlatılmasına ilişkin dijital dönüşüm süreçleri ve Kurum faaliyetleri hakkında ilgili birim müdürlükleri tarafından Kurumun iş süreçleriyle alakalı eğitim sunumları Afyonkarahisar’da yapılacak

 
Bu haber 616 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum