Reklam
Reklam

Dünya'nın en büyük çitçiği Tigem'de ayçiçeği yetiştiriliyor

Şanlıurfa'da Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde arpa, buğday, mercimek, mısır'dan sonra ayçiçeği yetiştiriliyor.

Dünya'nın en büyük çitçiği Tigem'de ayçiçeği yetiştiriliyor
Editör: Urfa Haber 63
07 Temmuz 2021 - 12:14
Toplam 1 milyon 636 bin dekar arazi varlığı ile Türkiye'nin en büyük tek parça tarım işletmesi olan Ceylanpınar Tarım İşletmesinde nöbetleşe ekimle verimi artırmak amacıyla ayçiçeği yetiştiriliyor.
1 MİLYON 633 BİN 244 DEKAR ARAZİ ÜZERİNDE TARIM YAPILIYOR
Dünyanın sayılı tarım işletmeleri arasında gösterilen ve alanında en büyük olan Suriye sınırındaki Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde arpa, buğday, mercimek, mısır, ayçiçeği, fiğ gibi ürünler yetiştiriliyor. 1 milyon 633 bin 244 dekar arazi üzerinde tarım yapılıyor.
Yaklaşık 636 bin dekar alanda tarım yapılan, teknolojik araç ve gereçlerin kullanıldığı işletme, ülke ekonomisine ve çiftçilere ciddi ölçüde katkı sağlıyor.
Arpa, Buğday, Mercimek, Mısır'dan Sonra Ayçiçeği Yetiştiriliyor
Toprağın uzun yıllar verimli kalabilmesi için münavebe sistemiyle (ekim nöbeti) tarlalara ayçiçeği ekiminin yapıldığı işletmede, her yıl daha fazla arazi suyla buluşturularak ayçiçeği üretiminin daha fazla alana yayılması hedefleniyor.
 
Bu haber 724 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum