Reklam

Doğanın şifası doğal sabun

Tüm dünyada bir yılı aşkın süredir devam eden Corona pandemisiyle mücadele her alanda devam ederken, salgın insanlara yeni alışkanlıklar da kazandırıyor. Şanlıurfa'da Koronavirüse karşı tedbir almak isteyen vatandaşlar, hiçbir kimyasal katkı maddesi bulundurmayan ve doğal hijyenik özelliği bulunan sabunlara yöneldi.

Doğanın şifası doğal sabun
Editör: Urfa Haber 63
15 Nisan 2021 - 12:02
Bütün Dünya ile birlikte Türkiye'de maske ve mesafe kuralı vatandaşların hayatına tamamen yerleşirken ilk günlerde başlayan temizlik alışkanlığı ise insanların virüse karşı kalkan olarak kullandığı savunma mekanizmaları arasında yer alıyor. Alışılagelen yaşamdan sonra olağanüstü bir durumla karşılaşan insanlar, normal zamanlardan daha fazla temizliğe önem vererek, temizlik ürünleri kullanımını arttırıyor.Şanlıurfa'da  geleneksel yöntemlerle üretilen sabunlar büyük ilgi görüyor.
Koronavirüs ve diğer bulaşıcı hastalıklara karşı tedbir almak isteyen vatandaşlar, özellikle doğal yapım olan ve hiçbir katkı maddesi bulundurmayan sabunlara yöneldi. Saç dökülmesi, egzama, cilt lekeleri, sedef ve mantar gibi pek çok hastalığa iyi gelmesiyle bilinen doğal sabunlar, özellikle el ve yüz yıkamalarında derinlemesine temizlik sağlaması nedeniyle de rağbet görüyor. Meyvelerden, bitkilerden, keçi sütünden, eşek sütünden yapılan sabunlar, zeytinyağı, çörek otu, defne, bıttım ve özellikle kükürtkü sabunu derinlemesine temizlik için sıklıkla kullanılan sabunlar olarak dikkat çekiyor. Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Sarayönü Caddesi'nde yer alan meşhur sabuncu 'Sofi' diye adlandırılan Halil Akkuş corona virüs nedeniyle ihtiyaca cevap vermek için yoğun çaba sarf ediyor.
15 yıldır doğal bitkisel el yapımı sabun ticareti yaptığını belirten Akkuş,” Bir yıldır pandemi nedeniyle vatandaşlarımızın bu denli kostikli sabun kullanmasını tavsiye ediyoruz. Çünkü kostikli sabun asit var, asitte mikropları öldürmede bire birdir. En güzel korunmanın yolu kostikli sabun kullanmaktır. Vatandaşlar kullansınlar mükemmel bir koruyucudur, biz temiz malzeme kullandığımızdan dolayı normalde kozmetik ürünlerde kimyasal var. Ama bu sabunlar tamamen el yapımı doğaldır, temiz malzemenin yanında atık malzeme, hayvansal malzeme kullanmıyoruz. Bu sabunlar ile hem el hem vücudu için kullanabilirler, diye konuştu.
 
Bu haber 1053 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum