Dakikalarla Yarıştılar, Hayat Kurtardılar: 112 Ekibine Teşekkür Belgesi

Şanlıurfa’da epilepsi nöbeti geçiren bir hastaya zamanında ve doğru müdahalede bulunan 112 Acil Sağlık ekibi, gösterdikleri başarılı çalışma nedeniyle teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

Dakikalarla Yarıştılar, Hayat Kurtardılar: 112 Ekibine Teşekkür Belgesi
Editör: Urfa Haber 63
26 Haziran 2026 - 12:03
Edinilen bilgilere göre, 50 yaşındaki bir hasta için yapılan ihbarda durum senkop (bayılma) olarak bildirildi. İhbarın ardından hızla harekete geçen 112 Acil Sağlık ekipleri, yaklaşık 3,5 dakika gibi kısa bir sürede olay yerine ulaştı.
Olay yerinde yapılan ilk değerlendirmede, hastanın bilinen epilepsi hastası olduğu ve yaklaşık 10 dakikadır nöbet geçirdiği tespit edildi. Sağlık ekipleri tarafından vakit kaybetmeden oksijen desteği sağlanırken, hastanın hayati bulguları kontrol altına alındı. Ardından 112 Acil Sağlık Merkezi sorumlu hekimiyle görüşülerek hastanın durumu aktarıldı ve hekim onayıyla gerekli ilaç tedavisi uygulandı.
Hastaneye nakli sırasında da müdahalesi sürdürülen hastanın nöbeti, uygulanan tedavi sayesinde sonlandırıldı. Bilinci kapalı ve letarjik durumda bulunan hasta, güvenli şekilde Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne ulaştırılarak tedavi altına alındı.
Örnek teşkil eden başarılı müdahalenin ardından sağlık personeli, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Yılmaz Gerger tarafından teşekkür belgesiyle ödüllendirildi. Ayrıca Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde görev yapan Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Avni Demir de ekibe teşekkür ederek özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Zamanla yarışan 112 ekiplerinin profesyonel ve koordineli müdahalesi sayesinde hastanın sağlık durumunun kontrol altına alınması, acil sağlık hizmetlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Sağlık çalışanlarının fedakârlığı ve görev bilinci ise takdir topladı.
 
Bu haber 27 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum