Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliliye ilçesi 18 Mart Çanakkale Caddesi’nde gerçekleştirilen mitingde Şanlıurfalılara seslendi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da
Editör: Urfa Haber 63
09 Mart 2024 - 16:48
 “BİZ ŞANLIURFA'YI İYİ BİLİRİZ, ŞANLIURFA DA BİZİ İYİ BİLİR”
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Sevgili Şanlıurfalılar, aziz kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Biz Şanlıurfa'yı iyi biliriz, Şanlıurfa da bizi iyi bilir. Alimleriyle, şairleriyle adeta kutup yıldızları yetiştiren Şanlıurfa'mız maşallah bugün yine bir başka güzel. Milli iradenin arkasından dolanmak isteyenlere geçit vermeyeceğinize inanıyorum.
“ŞANLIURFA'YI YATIRIMLARLA DAHA DA FARKLI HALE GETİRECEĞİZ”
Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Biz projede yatırımda bizimle yarışacak siyasi rakip tanımıyoruz. Bu özgüvenimizin gerisinde 21 yılı aşan müktesebatımız bulunuyor. Bu kardeşiniz Türkiye'nin cumhurbaşkanı. Yerel yönetimi de Cumhur İttifakı'na verirseniz Şanlıurfa'yı yatırımlarla daha da farklı hale getireceğiz.
“MİLLETİMİZ UZUN YILLAR KENDİNİ TOPARLAYAMADI”
Milletimiz uzun yıllar kendini toparlayamadı, tekrar aya kalkamadı. Şimdi aynı zihniyeti yeniden hortlatmaya çalışanları görüyoruz.
"ALANDA 70 BİN KİŞİ VAR"
Dedim ki emniyetten rakamı alın, alanda ne kadar kişi var. Rakamı aldım. Alanda şu anda, verilen rakam 70 bin. Zaten Şanlıurfa'ya da bu yakışır. Dimdik ayaktayız. Meydanlara ve medyada esip gürleyenlerin, milletimize verdikleri sözleri yapmayacakları belli. Çünkü geçmişte hep öyle oldu. 2019 seçimlerinde de yaşadık. Meydanlarda çok söz verdiler, hiçbirini yerine getirmediler. Siyasette aslolan sözünü yerine getirmektir.
“FENERBAHÇE-GALATASARAY MAÇINI ŞANLIURFA'YA ALDIK”
Vatandaşımızın her derdi bizim derdimizdir. Her kesimden insanımızın sıkıntısını çözecek kararlılığa biz sahibiz. Gençler, 7 Nisan'a hazır mısınız? 7 Nisan'da ne yapıyoruz. Fenerbahçe-Galatasaray maçını Şanlıurfa'ya aldık. Şanlıurfa'ya bu yakışırdı, şanına yakışır.
“ŞANLIURFA'YI ANKARA'DAN TAKİP EDECEĞİM”
Şimdiden 31 Mart'a hazır mıyız? Gümbür gümbür çalışıyor muyuz? Ben size inanıyorum, siz de bana inanıyorsunuz. 31 Mart akşamı Şanlıurfa'yı Ankara'dan ayrıca takip edeceğim.
"KİMSE GÖLGEMİZDE DOLAŞIP BİZE SEÇİM KAYBETTİREMEZ"
Hiç kimsenin Cumhur İttifakı'nın, AK Parti'nin, şahsımızın gölgesinde yürüyerek sırf seçim kaybettirmek için ortada dolaşmasına rıza göstermeyiz. Rabbim hepsini ıslah etsin.
“BİZ URFA'YA, URFALILARA GÜVENİYORUZ”
Şanlıurfa'nın hizmete, yatırıma ihtiyacı var. Biz Urfa'ya Urfalılara güveniyoruz. Biz eser ve hizmet siyaseti yapıyoruz derken yalan yanlış ifadelerle siyaset cambazlığı peşinde koşmuyoruz. Şanlıurfa'ya son 21 yılda 330 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Yine yapacağız. AK Parti'ye bu yakışır. Yaptığımız yatırımlarla üniversitemizi büyüttük.
“125 SAĞLIK TESİSİNİ TAMAMLAYARAK HİZMETE AÇTIK”
Sağlıkta 500 yataklı toplamda 1970 yataklı 17 hastanenin aralarında olduğu 125 sağlık tesisini tamamlayarak hizmete açtık.
“5 BİN 374 KONUTUN YAPIMINA DEVAM EDİYORUZ”
15 bin 690 konutu teslim ettik. 5 bin 374 konutun yapımına devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde bakanlığımız ve belediyelerimizle kentsel dönüşümü yeni bir safhaya çıkartacağız.
“ŞANLIURFA'MIZA SAKIN HA YAZIK ETMEYELİM”
Fırat nehrinin üzerine ikinci köprüyü yapacağız. Kahta, Narince, Siverek yolu, Şanlıurfa-Suruç yolu, Suruç Çevreyolu inşaatlarına devam ediyoruz. Gaziantep-Şanlıurfa hızlı demiryolu hattı ihale aşamasına geldi. Urfaray'ın projesi bitti, yatırım için çalışmalara başladık. Şanlıurfa son 21 yılda 5 baraj, 41 sulama tesisi, 34 arazi toplulaştırma projesi ve 1 hidroelektrik santrali kazandırdık. Şanlıurfa'mıza sakın ha yazık etmeyelim. Siverek ve Birecik'te içme suyu projeleri tamamlanmak üzere.
“ÇİFTÇİLERİMİZE 117 MİLYAR LİRA HİBE DESTEĞİ VERDİK”
Çiftçilerimize 117 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdik. 12 ilçemize doğal gaz arzını sağladık. Şanlıurfa'da yenilenebilir enerjiyi yaygınlaştırmak için pek çok hazırlığımız var.
“BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI SİZLERE EMANET EDİYORUM”
Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını sizlere emanet ediyorum. Size güveniyorum” dedi.
 
Bu haber 856 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum