Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilerin zam oranını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri'nde zam oranını açıkladı. Erdoğan, işçilere yüzde 45 zam yaptıklarını en düşük ücretin 15 bin TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilerin zam oranını açıkladı!
Editör: Urfa Haber 63
09 Mayıs 2023 - 13:06
ÜCRETLERE YÜZDE 45 ZAM
Bugün imzalanacak protokelle kamu işçilerimizin taban ücretleri, diğer özlük ve yan hakları belirlenmektedir. Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz.
EN DÜŞÜK KAMU İŞÇİSİ ÜCRETİ 15 BİN TL OLDU
Böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin TL’ye çıkartıyoruz.
İŞ PRİMİ ÖDEMESİ BULUNMAYANLARA MÜJDE
Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz.
GAZİ, TERÖR MAĞDURU VE ŞEHİT YAKINI İŞÇİLERİN ÇIPLAK ÜCRETLERİNE YÜZDE 10 İLAVE
Gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerin çıplak ücretlerine yüzde 10’'luk ilave yapıyoruz.
FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETLERİNE YÜZDE 70 ZAM
Gece çalışanların ücretlerinin yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70’lik artışa gidiyoruz.
"ASGARİ ÜCRET, MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI İÇİN HAZIRLIKLARIMIZ VAR"
Asgari ücret, memur ve emekli zammı için temmuzda enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz.
Giyim ve Yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, tediye dışı ikramiye gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz. Toplu sözleşmenin işçilerimize, kurumlarımıza hayırlı olmasını özellikle diliyorum.
 
Bu haber 641 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum