Reklam
Reklam

Çöpten karton toplayan çocukların içler acısı hali

Şanlıurfa'da Suriyeli nüfusun yoğun olmasının da etkisiyle her köşesinde çöp toplayan çocuklara rastlamak mümkün… Çocuklar, çöp konteynerlerinin içine kadar girip, çöpleri karıştırıp, dışarı çıkıyor. Bu durum, her türlü hastalığa da davetiye çıkartıyor.

Çöpten karton toplayan çocukların içler acısı hali
Editör: Urfa Haber 63
05 Ocak 2021 - 11:21
HASTALIK ÇÖPTE!
Hijyene önem verilen pandemi döneminde ağırlıklı olarak Suriyeli mültecilerden oluşan ve geçimini bu yolla sağlayan insanlar, sabahın erken saatlerinden, gece yarına kadar, çöp konteynerlerinin içinde yığınla kokuşmuş, suları akmış, ne varsa açıp bakıyor, sonra da konteynerleri boşaltıyor. Bunu yaparken de, zararlı-zararsız ayrımı yapmayı aklının ucundan bile geçirmiyor.
ŞANLIURFA'DA YÜREK BURKAN GÖRÜNTÜLER...
Suriye'de yaşanan iç savaşın ardından milyonlarca insan Türkiye'ye sığındı. Yüz binlerce Suriye uyruklu vatandaş da Şanlıurfa'ya geldi. Uzun yıllardır kentte yaşam sürmeye çalışan Suriyelilerden bazıları iş kurdu, bazıları iş buldu ancak bazıları var ki, en çok sorunla karşılaşanlar onlar. İş bulamayan ve ekmek parası için sokaklara düşen Suriyeliler, kağıt toplayarak hayata tutunmaya çalışıyor.
Bu durumdan en çok etkilenenler ise her zaman olduğu gibi çocuklar oluyor. Kentte hemen her köşe başında rastlanan görüntülerde çocuklar, aileleri ile birlikte ekmek parasının peşinden koşarken, bu sabah üstü çekilen görüntüler yürek burktu.
Haliliye İlçesi Bahçelievler Mahallesinde çöp konteynerinden yaşları 8 ile 10 arasında değişin iki kardeşin çöp konteynırına girip çöpleri karıştırması , görenleri duygulandırdı.
 
Bu haber 1145 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum