Reklam

Çiftçilere Fakıbaba Desteği

Şanlıurfalıların büyük bir bölümünün gelir kaynağı çiftçilik. Yeni Bakan olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ın üreticiye rahatlayacağız müjdesi çiftçileri sevindirdi.

Çiftçilere Fakıbaba Desteği
Editör: Urfa Haber 63
29 Temmuz 2017 - 06:25

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, üretici ve tüketicinin rahatlayacağı yeni bir tarımsal destekleme modeli üzerinde çalıştıklarını söyledi. Tarımsal desteklemelere yoğunlaştıklarını belirten Fakıbaba, şunları kaydetti: "Desteklemelerde düzenlemelere gidilecek. Örneğin, ürün ülke için çok elzem bir üründür fakat çiftçi ürettiği zaman zarar ediyordur onun için devlet destek verir. O ürünün kalitesini ve miktarını artırır. Eğer böyle bir ürün yoksa desteğin de olmaması lazım. Örneğin pamuk bizim ürettiğimiz bir ürün ve tüketime kafi gelmiyor, dışarıdan ithal ediyoruz. O zaman pamuk desteklenecek ki dışarıdan ithal etmeyelim. Yeni bir destekleme modeli çıkacak, bu modelde çiftçi de üretici de tüketici de rahatlayacak, bu konuda kapsamlı çalışma yapılıyor.".dedi.

Sürekli artan mazot, gübre, ilaç ve işçilik gibi ücretler karşısında yetiştirilen ürünlerin para etmediğini ifade eden Harranlı çiftçi Mehmet Demirkır,  çiftçilerin zor günler yaşadığını belirtti. 

Demirkır, çiftçilerin bir yandan artan girdiler ile mücadele ettiğini diğer yandan ise ürünün para etmemesi karşısında sıkıntıya düştüğünü söyledi. Yetersiz kalan desteklemelerde birde banka kesintilerinin çiftçileri mağdur ettiğini belirten Demirkır,"Yeni seçilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın üretici ve tüketicinin rahatlayacağı yeni bir tarımsal destekleme ile ilgili haberi bizi sevindirdi. İnşallah bundan sonra çiftçi olarak emeğimizi alırız"deid.

Bu haber 640 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum