Reklam

Ceylanpınar- Mardin nehri Türkiye'nin en uzun nehri

221 kilometre uzunluğunda Türkiye'nin en büyük yapay nehri Ceylanpınar- Mardin nehri Atatürk barajından alınan suyu Mardin ovasına taşıyacak.

Ceylanpınar- Mardin nehri Türkiye'nin en uzun nehri
Editör: Urfa Haber 63
26 Haziran 2023 - 10:59
Atatürk Barajı'ndan alınan suyu Şanlıurfa'dan Mardin'e taşıyan 221 kilometrelik Mardin-Ceylanpınar ana kanalı ile Mardin ovasına taşıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde yürütülen Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yapılan çalışmalarla 221 kilometre uzunluğundaki Mardin-Ceylanpınar Ana Kanalı Türkiye’de yapılan en uzun yapay nehridir.
221 KM'LİK UZUNLUĞUYLA SÜVEYŞ KANALI'NDAN DAHA UZUN
Türkiye'nin en uzun yapay nehridir. 221 km'lik uzunluğuyla Süveyş Kanalı'ndan daha uzun. Atatürk Barajı’nın sularını Şanlıurfa’dan Mardin’e aktarıyor. 835 bin dekar tarım arazisi sulanacak.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı koordinesinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yürütülen projeyle 221 kilometre uzunluğundaki Mardin-Ceylanpınar Sulama Ana Kanalı'nın yapımı tamamlanma aşamasına gelindi.
2 MİLYON 167 BİN 930 DEKAR TARIM ARAZİSİ SULANABİLECEK
Projenin bitmesiyle birlikte bölge halkı ve çiftçiler, 2 milyon 167 bin 930 dekar tarım arazisini su ile buluşturacak, 433 bin kişiye istihdam, yıllık 500 milyon lira gelir sağlanması planlanıyor.
 
Bu haber 514 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum