Reklam

Büyükşehir personel maaşlarına büyük zam!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, en düşük belediye personelinin maaşının 16 bin 500 TL’ye yükseldiğini açıkladı.

Büyükşehir personel maaşlarına büyük zam!
Editör: Urfa Haber 63
08 Mayıs 2023 - 14:14 - Güncelleme: 08 Mayıs 2023 - 14:25
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Şanlıurfa 1 Nolu ve Şanlıurfa 2 Nolu Hizmet İş Sendikası Temsilcileriyle işçilerin maaşına ilişkin açıklamalarda bulunan
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışanlarını geçen hafta heyecanlandıran bir paylaşım yapmıştı.
Başkan Beyazgül, geçen hafta duyurduğu müjdeyle ilgili Büyükşehir Belediyesi Şeref Salonunda Şanlıurfa 1 Nolu ve Şanlıurfa 2 Nolu Hizmet İş Sendikası Temsilcileriyle işçilerin maaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Beyazgül, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan personelinin en düşük maaşının 16 bin 500 TL’ye yükseldiği müjdesini duyurdu.
EN DÜŞÜK MAAŞ 16 BİN 500 LİRA OLDU
Başkan Beyazgül, “Trambüs 63 hattında bedava oldu. Ben de dün ücretsiz olarak 63 hatlı trambüse bindim. Halkımızın orada çok mutlu olduğunu gördüm. Ondan önce de halk ekmeğimiz açıklanmıştı. ve  yine kafelerimizdeki çaylar2 buçukTL halk ekmeğimiz 2 buçuk TL ve sinemamız ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Şimdi de işçilerimize bir müjde verelim dedik.. İşçilerimizden en az ücret alan işçilerin ücretini 5 bin lira zam yaparak en düşük maaş 16 Bin 500 liraya çıkmıştır. İkinci kademe olarak 14 bin TL alan işçilerimiz bunlara da 4 bin TL zam yaparak 18 bine çıkardık. Böylelikle belediyemizde 16 bin 500 TL altında alan işçilerimiz kalmadı.
Bizim sözleşmemiz geçmiş sözleşmemiz ocakta tamamlanmıştı o zaman enflasyon oranında %66 zam yapmıştık. Ve yine ikinci sözleşmede 31 Aralık’ta sona eriyordu 31 Aralıkta da bu yaptığımız zamların üzerine zam yapacağız. Yani bu bir ek zam ara bir zam bu zamların üzerine bu tür sendikalarımızda görüşmelerimizi devam ettireceğiz,  bu tamamen belediyemizin bu ara sendikalarımızla görüşüp mutabakatta kaldığımız ara zamdır ek zamdır. İşçilerimize emekçilerimize bizimle 24 saat beraber çalışan Urfa’yı ayağa kaldıran birçok eseri beraber kazandıran gecesini gündüzüne katan Şanlıurfa’mıza belediyemize veren ve her alanda fedakarlık yapan işçilerimize bu zammı vermiş olduk hayırlı uğurlu olsun diyorum. Şunu da hatırlatalım 15 Mayıs’ta  maaşlara da yansıtıyoruz”dedi.
İlk zamlı maaşlar 15 Mayıs tarihinde hesaplara yatırılacağı öğrenildi.
 
Bu haber 699 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum