Reklam
Reklam

Büyükşehir'den büyük konut atağı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kaşmer Dağında yapılacak 2 bin 500 konut projesiyle ilgili basın açıklaması düzenledi

Büyükşehir'den büyük konut atağı
Editör: Urfa Haber 63
15 Haziran 2022 - 19:41
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında Kuzey Şehir Konut Projesi kapsamında Aşık, Öğütçü ( Kaşmer Dağı) bölgesinde alt ve orta gelirli aileler için ilk etapta 2 bin 500 konut yapılması meclis üyelerinin oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Alınan karar sonrası Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Belediye Binası Şeref salonunda yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamada bulundu.

Proje ile ilgili bilgi veren Başkan Beyazgül, projenin Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi.

“ALAN 25 BİN KONUTLU BİR ŞEHİR OLACAK”
Başkan Beyazgül yaptığı açıklamada: "Burada 2+1, 3+1 gibi ucuz konutlar oluşturacağız. Yer belediyemize ait olduğu için yapım işi de büyük ihtimalle belediyemizin şirketine vereceğiz. Biz bir uydu kent oluşturacağız. Sonuçta bu uydu kent eğer TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor ve aynı şekilde devam ederse nihai olarak 25 bin konutlu bir şehir olacak.
“KONUT İHTİYACININ ÇOK ÖNEMLİ BİR SAFHAYA GELDİĞİNİ GÖRDÜK”
Uzun zamandır Urfalı hemşerilerim ile görüştüğüm zaman konut ihtiyacının çok önemli bir safhaya geldiğini gördük tabi bu arada Temmuz’un 15’inde ekibin konut ihalesini TOKİ olacak. İnşallah buda tamamlanınca ve devam eden konutlar tamamlayınca Urfa’da konut sıkıntısı kalmayacak. Bugüne kadar çok önemli konulara ele attık" dedi.

Bu haber 4746 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum