Reklam

Borç defteri katlandı

Hem zincir market hem de koronavirüs salgınından kötü etkilenen küçük market işletmeleri yaşanan sorunların iyileşmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Borç defteri katlandı
Editör: Urfa Haber 63
28 Ağustos 2020 - 08:22

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Caddesinde bakkallık yapan Mehmet Ölüoğlu, her geçen gün artan zincir marketlere karşı iş yapamazken birde çıkan koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik kriz yaşıyor.

Koronavirüs sürecinde birçok sektör ekonomik sorunlar yaşarken, adeta kepenk kapatma durumuna geldiler. Özellikle sokak aralarındaki bakkalar, marketlerden dolayı zaten iş yapamazken, birde koronavirüs salgını ile beraber adeta durgunluk yaşıyor. Korona sürecinde büyük marketler yüksek cirolar yaparken olan yine bakkallara oldu.

Zincir marketler ve Koronavirüs salgını öncesi işlerin iyi olduğunu ifade eden Mehmet Ölüoğlu: “daha önce işlerimiz çok iyiydi dükkan büyüktü şuanda iş olmadığı için dükkanı ufalttık. Çünkü zincir marketleri ve koronavirüs salgını yüzünden küçülmeye gittik, İşlerimiz durma noktasına geldi artık” diyerek yetkililere zincir marketlerle ilgili düzenlemenin getirilmesi çağrısında bulundu.

“KORONAVİRÜS SÜRECİNDE KÜÇÜLMEYE GİTTİK”

Koronavirüs sürecinde küçülmeye gittik diyen Mehmet Ölüoğlu, “daha önce işlerimiz çok iyiydi dükkan büyüktü şuanda iş olmadığı için dükkanı ufalttık. Çünkü zincir marketleri ve koronavirüs salgını yüzünden küçülmeye gittik, İşlerimiz durma noktasına geldi artık. Bizi en çok etkileyen zincir marketleri her tarafta bakkal dükkanıymış gibi adım başı büyük marketler var” dedi.

“ÇOĞU MÜŞTERİ EŞYAYI BORCA ALIYOR”

Çoğu müşteri eşyayı borca aldığını ifade eden Esnaf Mehmet Ölüoğlu: “Bize gelen müşterilerin çoğu eşyaları borca alıyorlar. Müşteriler bizden borca eşya alıyorlar ama biz alamıyor bu konuda da sıkıntı yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ZİNCİR MARKETLER ÇOK ETKİLEDİ”

Market Esnafı Mehmet Ölüoğlu: “Koronavirüs salgını öncesi ve zincir marketlerin sayısı az olduğu zaman müşterilere yetiştiremiyorduk o kadar iş oluyordu şimdi ise tam tersi her gün oturuyoruz kira, elektrik, su, telefon paramızı dahi çıkaramıyoruz” diye konuştu.

“HER MAHALLEDE BİR TANE OLMASI LAZIM”

Her mahallede bir tane olması gerektiğini ifade eden Mehmet Ölüoğlu: “Bizi en çok etkileyenler zincir marketler yetkililerden de zincir marketler için düzenleme getirilmesini istiyoruz örnek mesela her mahallede bir zincir market olsa yeterli ama şimdi öyle değil her mahallede 4-5 tane zincir market var bunlarda işleri durma noktasına getiriyor” ifadelerini kullandı.

 

“BORCA ALIP KAÇIYORLAR”

Son olarak pandemi sürecinde borca alıp vermeden gittiklerini ifade eden Bakkal Ölüoğlu: “Koronavirüs salgını öncesi borca eşya alıp sonra parasını getirip veriyorlardı az çok ama şimdi hiç vermiyorlar borçlarını yani borca alıp kaçıyorlar ama belki onlarında işleri durmuş ondan dolayı vermiyorlar da olabilir. 5-6 aydır borca eşya vermişim daha gelip parasını vermediler dükkana bile uğramıyorlar yani” dedi.

Bu haber 530 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum